lana del rey’den albüm tarihi duyurusu ve eleştirilere sert yanıt

lana del rey’den albüm tarihi duyurusu ve eleştirilere sert yanıt


kaliforniya gülü çok kızgın


Son albümü Norman Fucking Rockwell! ile 2019 listelerine kafadan giriş yapan Lana Del Rey, bir süre önce bir spoken word albümü yayınlayacağını açıklamıştı. Instagram hesabından Yılmaz Erdoğan gibi okuduğu kısa şiirleriyle böyle bir şeyin geleceğine dair ilk sinyalleri veren Del Rey, dün paylaştığı upuzun bir yazı ile albümünün yayın tarihini açıkladı ve kendisine yönelik yapılan eleştirilere hayli sert bir şekilde yanıt verdi.

Del Rey paylaştığı uzun yazıda, şarkılarının istismarı romantik ve çekici bir hale getirmeye çalıştığını düşünen Beyoncé, Cardi B, Ariana Grande, Nicki Minaj, Kehlani, Doja Cat ve Camila Cabello gibi pop müziğin önemli isimlerine karşı hayli kızgın olduğunu belirtti.

“Sizin seksi olmak, çıplak gezmek, yiyişmek ve aldatmakla alakalı bir ton şarkınız varken bıraksanız da ben de kendi istediğimi yazsam? İstismarı güzelleştirdiğimi iddia edip beni çarmıha germeyi kesseniz?” şeklinde başlayan uzun yazının sonunda yeni albümünden de haberler veren Del Rey, albümü 5 Eylül’de yayınlayacağını açıkladı.

Lana Del Rey’in son derece haklı tepkisini dile getirdiği açıklamanın tamamı hemen aşağıda. Albüm için beklemedeyiz.