led zeppelin’in 2007’deki özel konseri kısa bir süreliğine youtube’a geliyor

led zeppelin’in 2007’deki özel konseri kısa bir süreliğine youtube’a geliyor


30 mayıs


Rock müziğin mihenk taşı gruplardan Led Zeppelin’in 2007 yılında Londra’da verdiği özel konser, 30 Mayıs’ta sadece 72 saatliğine YouTube’a geliyor.

Kendisini övmeye ve anlatmaya hiç gerek duymadığımız rock müzik tarihinin en önemli gruplarından biri olan Led Zeppelin, John Bonham’ım ölümünden sonra çalışmalarına ara vermiş ve grup üyelerinin başka projelerle meşgul olmaya başlamasıyla da doğal yollarla dağılmıştı. 2007’de Ahmet Ertegün’ün vefatının ardından Celebration Day isimli özel bi konser için bir araya gelen rock müziğin dedeleri, 80’li yıllardan sonra ilk defa aynı sahnede buluşup kendi şarkılarını seslendirmişti. Hem de davulda biricik arkadaşları John Bonham’ın oğlu Jason Bonham ile.

Grubun Good Times Bad Times, Black Dog, No Quarter, Dazed and Confused, Misty Mountain Top, Kashmir ve Whole Lotta Love gibi kült şarkılarını seslendireceği konser 30 Mayıs akşamı YouTube üzerinden yayınlanacak. Konserin şarkı listesi ve şimdiden hatırlatma kurmak isteyenler için de linki hemen aşağıda.

Celebration Day Tracklist:
01. Good Times Bad Times
02. Ramble On
03. Black Dog
04. In My Time Of Dying
05. For Your Life
06. Trampled Under Foot
07. Nobody’s Fault But Mine
08. No Quarter
09. Since I’ve Been Loving You
10. Dazed And Confused
11. Stairway To Heaven
12. The Song Remains The Same
13. Misty Mountain Hop
14. Kashmir
15. Whole Lotta Love
16. Rock And Roll