matt bellamy, jeff buckley’nin gitarıyla müzik yapmaya devam edecek

matt bellamy, jeff buckley’nin gitarıyla müzik yapmaya devam edecek


muse'un bir sonraki albümüne söz verdi


Muse’un has adamı Matt Bellamy, geçtiğimiz hafta solo kariyerinin ikinci teklisini yayınlamıştı. Geçtiğimiz günlerde Guitar World’e verdiği bir röportajda elektronik olarak modifiye edilmiş gitarlarıyla bilinen Bellamy, ’90’ların efsanevi sanatçılardan Jeff Buckley’nin gitarını satın aldığını açıkladı.

Bellamy, Buckley’nin ilk uzunçaları Grace’in kayıtlarında kullanılan ve sanatçının canlı performanslarda da sıkça kullandığı 1993 model Fender Telecaster’ın çaldığı başka hiçbir gitara benzemediğini belirtti. Buckley’nin Hallelujah, Grace, Last Goodbye gibi şarkılarını besteleyip seslendirdiği gitarın; elektronik olarak herhangi bir değişiklik yapılmamasına rağmen manyetiklerinden birindeki üretim hatasından ötürü özel bir sesi olduğunu söyleyen Bellamy, gitarı bir sonraki Muse albümünde kullanmayı düşündüğünü de ekledi.

Jeff Buckley’e bir arkadaşı tarafından hediye edilen ve sanatçının müziği gibi özgün bir sese sahip olan gitarının sadece bir süs eşyası olmaması gerektiğini düşünen Bellamy, Buckley’nin de hayata olsa kendisi gibi düşüneceğine emin olduğunu paylaştı. Bu gitarla solo şarkılar da bestelemeye devam edeceğini açıklayan Bellamy, umarız gitarın hakkını verebilir.