netfix’in yeni belgeselinde ünlü isimlerin tecrübeleriyle keyif verici maddeleri öğreniyoruz

netfix’in yeni belgeselinde ünlü isimlerin tecrübeleriyle keyif verici maddeleri öğreniyoruz


have a good trip


Yeni Netflix belgeseli Have A Good Trip: Adventures in Psychedelics, müzik ve sinema dünyasından tanıdığımız sevdiğimiz isimler eşliğinde bizi keyif verici maddelerin halüsinojenler başlığı altında ufak bir gezintiye çıkartıyor.

Ad-Rock, Carrie Fisher, Sting, Adam Scott, Shepard Fairey, Rosie Perez, Ben Stiller, Nick Offerman, Sarah Silverman gibi isimlerin deneyimleri ışığında halüsinojenleri eksileri, artıları, bilimsel verileri, tarihsel serüveni, geleceği ve kültürel etkisine uzanan geniş bir yelpazede anlatacak belgeselin ilk fragmanı yayınlandı.

Benzer belgesellerden aşina olduğumuz üzere “trippy” animasyonlar ve bolca komik anıyı barındıran belgesel; eğlenceli anlarının dışında aklımıza hep gelen ama cevabını kime soracağımızı bilmediğimiz soruları da kendince cevaplıyor.

Daha önce Lil’ Bush’un yönetmenlik koltuğunda oturan ve The Simpsons, Parks and Recreation gibi yapımların da senaristliğini yapan Donick Cary’nin arkasında olduğu belgesel, 11 Mayıs’tan itibaren Netflix’te yerini alacak.