quentin tarantino the social network’ü son 10 yılın en iyi filmi ilan etti

quentin tarantino the social network’ü son 10 yılın en iyi filmi ilan etti


konuş deli


Geçtiğimiz sene son filmi Once Upon a Time… in Hollywood ile sık sık andığımız Quentin Tarantino, son 10 yılın en iyi filmini açıkladı.

Verdiği her röportajda sinemaya olan tutkusunu ve sevgisini gözümüze sokan Tarantino, Premiere isimli Fransız dergisiyle yaptığı bir röportajda şahsi fikrine göre son 10 yılda çekilen en iyi filmin David Fincher’ın yönetmen koltuğunda oturduğu 2010 yapımı The Social Network olduğunu söyledi.

Sosyal medya devi Facebook’un kuruluşuna odaklanan The Social Network, vizyona girdiği dönem büyük bir ilgi ile karşılanmış ve Oscar ödül töreninden de üç heykelcikle dönmüştü. Tarantino ayrıca, filmin senaristi Aaron Sorkin’in günümüzde çalışmalarına devam en iyi senaristlerden biri olduğunu ve Sorkin’in senaryosunu üstlendiği HBO yapımı The Newsroom’a olan hayranlığını da belirtmeden geçmedi.

Birkaç ay içinde farklı farklı röportajlarda favori aktörünün Chris Pine, 2019’un en iyi filminin Crawl ve son on yılın en iyi ikinci filminin Dunkirk olduğunu belirten Tarantino, bu seferki seçimiyle şaşırtsa da kendisinden beklenen bir hareket yaptığı için şaşırtmadı diyebiliriz.