robert downey jr. ve netflix’in animasyon projesinin detayları belli olmaya başladı

robert downey jr. ve netflix’in animasyon projesinin detayları belli olmaya başladı


sweet tooth


Bir süredir haklarında küçük küçük haberler gördüğümüz Netflix ve Robert Downey Jr. iş birliği animasyon dizisi Sweet Tooth’tan ilk parti detaylar paylaşıldı.

 

Kanadalı çizgi roman sanatçısı Jeff Lemire tarafından yazılan ve çizilen ve DC Comics’in Vertigo baskısı tarafından yayınlanan bir Amerikan çizgi roman sınırlı serisi olan Sweet Tooth, baş karakterimiz Gus’ın peşinden kıyamet sonrası bir dünyayı anlatıyor. 10 yıl önce dünyada ortaya çıkan bir çeşit hastalıkla birlikte yetişkinler yavaş yavaş ölmeye başlamıştır ve bu hastalıktan sonra doğan çocuklar hayvanların genlerinden bir parça alarak doğarlar. Bu özellikle doğan Gus ise yarı insan yarı geyik formunda hayatına devam etmektedir. İçinde çok mutlu olduğu ve evi kabul ettiği ormanı terk ederek, kıyamete uğramış dış dünyayı keşfetmeye karar veren ve bu süreçte bir grup insan ve insan-hayvan karışımı diğer türlerle arkadaşlık kuran Gus’ın maceralarını izleyeceğimiz serinin seslendirme kadrosunda Christian ConveryWill ForteNonso Anozie, Adeel Akhtar ve James Brolin gibi isimler yer alacak.

Arrow’dan hatırladığımız Beth Schwartz’ın senaryosunu televizyona uyarlayacağı, Jim Mickle’ın da yönetmenliğini üstleneceği serinin yayın tarihi belirsizliğini koruyor. Yetişkinler ve çocukların ortak izleyebileceği bir seri gibi gözüken Sweet Tooth için beklemedeyiz.