russo kardeşler, disney klasiklerinden hercules’in live-action uyarlamasını üstlenecek

russo kardeşler, disney klasiklerinden hercules’in live-action uyarlamasını üstlenecek


disney durmuyor


Yakın dönemde Beauty and the Beast, Lady and the Tramp, The Lion King ve Aladdin gibi klasik animasyonlarını live-action olarak tekrar beyaz perdeye uyarlayan ve Mulan, Bambi ve Pinocchio gibi animasyonlarının da aynı şekilde yolda olduğunun haberini veren Disney’den bir live-action haberi daha var. Disney’in sıradaki projesinin ismi Hercules.

Birçok Disney yapımında senarist ve yönetmen olarak rol alan Ron Clements ve John Musker ikilisinin katkılarıyla 1997 yılında vizyona giren Hercules, adından da anlaşılacağı üzere Yunan mitolojisinin efsanelerinden Herkül’ü, komedi ve müzikal türlerinde konu almış ve Disney dünyasının en sevilen yapımlarından biri olmayı başarmıştı.

Hercules’in live-action uyarlamasının prodüktörlüğünü Avengers: Endgame ve Captain America: The Winter Soldier gibi Marvel filmlerinin yönetmen koltuğunda oturan Joe Russo ve Anthony Russo aka Russo Kardeşler üstlenecek. Yönetmen koltuğu şimdilik boş duran yapımın senaryosunu ise yine bir başka Marvel filmi Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings’te çalışan Dave Callaham kaleme alacak.

Daha önceki Disney live-action’larını göz önünde bulundurursak, bizi pek de heyecanlandırmayan Hercules live-action uyarlamasının yapımı muhtemelen bu sene içeresinde başlayacak.