sofia coppola yeni dizisi için apple ile tekrar bir araya geliyor

sofia coppola yeni dizisi için apple ile tekrar bir araya geliyor


the custom of the country


Korona virüs dünyayı sarmadan hemen önce son filmi On the Rocks’ın çekimlerini tamamlayan Sofia Coppola, projesini birlikte hayata geçirdiği Apple ile Edith Wharton’ın The Custom of the Country romanından uyarlanacak dizi için yeniden bir araya geliyor.

Son olarak Cannes Film Festivali’nde En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandığı 2017 yapımı The Beguiled filmiyle ve onun ardından çektiği ama hakkında detay paylaşmadığı On The Rocks filmiyle ismini andığımız Sofia Coppola, bu sefer dizi formatında olacak yeni projesinin detaylarını paylaşmaya başladı. Lost in Translation ve Netflix yapımı A Very Murray Christmas‘ta birlikte çalıştığı Bill Murray ile yeniden bir araya geldiği yeni filmi On the Rocks’ın çekimlerini korona salgınından hemen önce tamamlayacak kadar şanslı olan yönetmen filmde, genç yaşta anne olan bir kadının oğluyla birlikte playboy olan babasını arama hikayesini anlatacak

Bill Murray’e Parks and Recreation dizisinden tanıdığımız Rashida Jones ve Marlon Wayans‘ın eşlik ettiği bu film, aynı zamanda Apple-A24 ortaklığında hazırlanan ilk proje olmasıyla da ilgi çekici bir konumda. Rashida Jones filmde genç yaşta anne olan bir kadını canlandırırken, Bill Murray de onun çapkın babasına hayat veriyor. Bizler bugüne kadar hakkında en ufak bir kare bie görmediğimiz filmi merak ederken Coppola ve Apple’ın yeni bir ortaklığa imza atacağı konuşulmaya başlandı. Deadline’ın haberine göre Sofia Coppola, Edith Wharton’ın The Custom of the Country romanından uyarlanacak dizi için Apple ile yeniden bir araya geliyor.

Amerikan Edebiyatı’nın klasiklerinden kabul edilen ve İlk kez 1913 yılında yayımlanan The Custom of the Country, Amerika’nın orta batısından gelip New York sosyetesinde yükselmeye çalışan Undine Spragg isimli karakterin ilginç hikayesine odaklanıyor. Saygın bir New York ailesinin pek de zengin olmayan oğluyla evlenerek sosyeteye kapağı atan Undine, daha iyi bir eş bulup sosyetede yükselme planlarını hayata geçirmek için yaptığı eylemlerle bu konuda ne kadar kesin olduğunu kanıtlıyor.

2014 yılında Sony Pictures Television’ın Scarlett Johansson’la bu kitabı televizyona aktarma girişimi olmuş o ama proje bir türlü sonuca ulaşamamıştı. Edebiyat dünyasındaki favori anti kahramanının Undine Spragg olduğunu açıklayan Sofia Coppola, bu karakteri dizi dünyasına taşıyacağı için çok heyecanlı olduğunu da dile getirdi. Sofia Coppola’nın yazıp yöneteceği bu dizinin yayın tarihi ve oyuncu kadrosu belirsizliğini korusa da yönetmenin önceki işlerinden isimleri görmemiz büyük olasılık gibi gözüküyor.