the girl with the dragon tattoo şansını bu sefer küçük ekranda deneyecek

the girl with the dragon tattoo şansını bu sefer küçük ekranda deneyecek


amazon prime + sony işbirliğinde


Stieg Larsson’ın dünya çapında çoksatan The Girl With The Dragon Tattoo serisinin hakları Sony tarafından satın alındıktan sonra 2011 ve 2018’de iki farklı film projesi beyaz perdeye taşınmış, ikisi de beklenen başarıyı elde edemeyince yeni bir deneme yapılmamıştı. Bundan önce ise hikayenin başkahramanı Lisbeth Salander, İsveç yapımı bir üçlemede Naomi Repace tarafından canlandırılmış ve popülarite kazanmıştı. Şimdiyse Sony seriyi Amazon desteğiyle bir diziye dönüştürme yolunda adım atıyor.

David Fincher’ın R – rated 2011 versiyonunun Sony’nin maddi beklentilerini karşılamadığını ve Fede Alvarez tarafından çekilen 2018 versiyonunun eleştirmenler ve izleyici üzerinde çok bir etki yaratmadığını düşünürsek, bu Sony’nin seri için son ümidi gibi gözüküyor.

Hikayenin merkezinde cinsel istismara uğramış bir kadının ve çözülmesi beklenen bir gizemin olduğu düşünülürse yapımın birçok konunun etrafından dolanabilecek bir senaryo yazarına muhtaç olduğu kesin gibi gözüküyor. Amazon Prime’da yer alacak yapımın detayları ileriki tarihlerde belli olacak.