tom cruise’un uzayda çekilecek filmi doug liman’a emanet

tom cruise’un uzayda çekilecek filmi doug liman’a emanet


ikili yine bir arada


Aksiyon filmlerinin aranan yüzü olan Tom Cruise‘un uzayda çekilecek bir film için Elon Musk ile çalıştığı ve bu projeye NASA’nın da destek verdiği bir süredir konuşuluyordu. Uzun zamandır dedikodu olarak düşünülen bu projeye bu ayın başında NASA’dan doğrulama da gelmişti. Şimdi ise projenin yönetmeni belli oldu.

Projenin resmi olarak duyurulmasının ardından herkesin aklındaki en önemli soru, tabii ki bu çılgınca projenin yönetmenliğini kimin ve nasıl yapacağıydı. Bu sorunun cevabı dün belli oldu ve Tom Cruise’un başrolünde yer alacağı bu filmin yönetmen koltuğunda, daha önce American Made ve Edge of Tomorrow filmlerinde başarılı oyuncuyla çalışan ve ortaya da kötü olmayan bir sonuç çıkartan Doug Liman’ın yer alacağı açıklandı. Cruise ve Liman ikilisinin aslında projenin başından beri yaratım sürecinde birlikte çalıştığı da bu haberle ortaya çıktı. Şu sıralar senaryosunun ilk taslağını yazmakla meşgul olan Liman, aynı zamanda filmin yapımcıları arasında yer alıyor.

Tom Cruise gibi lisanslı bir pilot olan Liman’ın çekimler için Uluslararası Uzay İstasyonu’na yapılacak yolculukta Cruise’a eşlik etmesi bekleniyor. Zorlu ön hazırlık süreci de göz önüne alındığında uzayda çekilecek bir filmin hayata geçirilmesinin yıllar süreceği akıllara gelebilir. Ancak NASA’nın konuya ilk günden beri dahil olması, bu filmin tahminimizden uzakta olmadığını kanıtlar nitelikte.

Filmin ne kadarının Uluslararası Uzay İstasyonu’nda çekileceği ve hikayenin nasıl bir konu etrafında şekilleneceği şimdilik belirsizliğini koruyor. Son olarak çekim ve post-prodüksiyon sürecinde yaşadığı sorunlarla gündeme gelen Chaos Walking’i yöneten Doug Liman, bakalım uzayda mı film çekmek daha zor yoksa burada mı, tecrübelerini merak ediyoruz.