alejandro jodorowsky’nin yeni filmi 7 ağustos’ta dijital ortamlara geliyor

alejandro jodorowsky’nin yeni filmi 7 ağustos’ta dijital ortamlara geliyor


psychomagie, un art pour guérir (psychomagic, a healing art)


“İnsanlar benim deli olduğumu söylüyor. Ben deli değilim, ruhumu iyileştirmeye çalışıyorum.” diyerek gerçeğin sınırlarını zorlayan, yer yer grotesk ya da ruhani, ama her zaman cüretkar bir sinema yapan üstat Alejandro Jodorowsky’nin yeni filmi Psychomagie, un art pour guérir, 7 Ağustos’ta Alamo on Demand’de yayınlanacak.

El Topo, La montaña sagrada ve Santa Sangre gibi kült filmleri sinema dünyasına kazandıran gerçeküstücü sinemanın en önemli yönetmenlerinden Alejandro Jodorowsky’nin, uzun süredir üstünde çalıştığı projesi yakın zamanda izleyiciyle buluşmaya hazırlanıyor. Veteran yönetmenin ilk belgesel filmi olarak filomgrafisinde ayrı bir yere sahip olan Psychomagie, un art pour guérir (Psychomagic, A Healing Art)‘ın Ekim ayında Fransa’da gösterime gireceği geçtiğimiz aylarda açıklanmıştı ama film hakkındaki son dedikodular, yeni filmin beklenenden de önce izleyici karşısına çıkacağını gösteriyor.

Amerika’nın önemli sinema salonu zincirlerinden Alamo Drafthouse‘un geçtiğimiz ay hizmet vermeye başlayan VOD (Video on demand) platformu Alamo on Demand‘de 7 Ağustos’ta ilk olarak gösterilecek Psychomagie, un art pour guérir,  aynı zamanda beş filmlik bir Jodorowsky retrospektifinin de parçası olacak. Retrospektifte yönetmenin Fando y Lis, El Topo, La montaña sagrada, La Danza de la Realidad ve Poesía sin fin isimleri gösterilecek. Bununla da bitmeyen program 8 Ağustos’ta online Jodorowsky masterclass‘ı ile devam edecek.

Belgeselin konusuna gelecek olursak Psychomagie, un art pour guérir, dünyanın dört bir yanını dolaşarak eski şifa yöntemlerinden büyüye, psychedelic deneyimlerden psikanalize birçok konuda çalışmalar yapan Jodorowsky’nin geliştirdiği sanatsal bir terapi yöntemi olan Psikobüyüyü (Psychomagic) inceliyor. Etkileyici sahneleriyle yine bizi etkisi altına alacak bir başka Jodorowsky yapımı olacak Psychomagie, un art pour guérir’i merakla bekliyoruz.