beyoğlu sineması desteğinizi bekliyor

beyoğlu sineması desteğinizi bekliyor


#sayenizde


Dünyada yaşanan her türlü olayın ucu direkt ya da dolaylı yoldan sanat dünyasında etkisini gösteriyor. Bu etkiyi sadece izlediğimiz, dinlediğimiz veya okuduğumuz şeylerde değil, bu içeriklerin bizlerle buluştuğu noktalar üzerinden de düşünebiliriz. Kendi adımıza konuşacak olursak İstanbul ve sinemayı aynı anda düşündüğümüzde akla gelen ilk duraklardan biri olan ve Pandemi sebebiyle uzun süredir kapalı olan Beyoğlu Sineması, her şeye rağmen hep birlikte kalabilmek için kitlesel fonlama sitesi Fongogo üzerinden bir destek kampanyası başlattı.

Emek Sineması’nın yıkılması ve İstiklal Caddesi’nin geçirdiği dönüşümle birlikte kültür-sanat merkezlerinin teker teker kapanması sonucu Beyoğlu’nda yalnız kalan Beyoğlu Sineması, caddenin eski ihtişamlı günlerini kaybetmesiyle birlikte zor günler yaşamaya başlamıştı. 2017 yılında kapanmak üzereyken sinemaseverlerin desteği ve yeni bir yönetimle faaliyetlerine kaldığı yerden devam etmeye başlayan Beyoğlu Sineması, altıncı sanatın bütün kollarını kapsayan bir şemsiye misali yoluna tam gaz devam ederken bu sefer de karşısına COVID – 19 isimli bir bela çıktı. Tüm dünyada hayatı felç eden pandemiyle birlikte uzunca bir süre kapalı kalarak yeniden ve ilk kez bu kadar ağır şartlarda zor günler yaşamaya başlayan Beyoğlu Sineması, #Sayenizde kampanyasını duyurdu.

Kampanyanın önceliği, pandemi sonrası Beyoğlu Sineması’nın kapılarını yeniden açabilmesi ve yapılacak destekler sayesinde bağımsızlığını koruyarak, Türkiye’de sinema kültürünün gelişimine katkı sağlamaya uzunca bir süre daha devam etmesi. Nuri Bilge Ceylan, Zeki Demirkubuz, Yeşim Ustaoğlu gibi sinemacıların ilk filmlerini tek kopyayla gösteren Beyoğlu Sineması, yeni sinemacıların yetişmesine katkı sağlayacak, festivallerden ödüllerle dönen filmleri Türkiye’deki sinemaseverlerle bu sayede buluşturmaya devam edecek.

Fongogo üzerinden başlatılan kampanyayla 250TL, 500TL, 1.000TL, 2.500TL, 5.000TL ve 10.000 TL olmak üzere farklı destek opsiyonlarından birini seçerek Beyoğlu Sineması’na destek olan sinemaseverlerin isimleri, her seans öncesinde sinemanın perdesinde yer alacak ve filmlerin bu destekler sayesinde seyirciyle buluştuğu hatırlanacak.

Elimizde kalan önemli bir iki sanat durağından biri olmasının dışında yukarıda yazan sebepler ve gelecekte vaat ettikleriyle de ayrı bir yere sahip olan Beyoğlu Sineması, yardımlarınızı bekliyor. Projenin destek hattı için iletişim numarası +905336027592, yok ben daha çok bilgi alacağım derseniz de sizi hemen BURAYA alalım. O da olmaz diyenleri yardım kampanyasının tanıtım videosuna bekliyoruz.