burberry’den açık hava defilesi

burberry’den açık hava defilesi


eylülde gel


Burberry, Londra Moda Haftası takviminden bağımsız devam edeceği defile takvimi ile ilgili ilk detayı açıkladı: Açık hava defilesi biz bekliyor. 

Senede 6 sezona koleksiyon hazırlamanın, hali hazırda çoğu moda evini sürdürülebilirlik, tasarımcıların iş yükü ve finans açısından zorladığı biliniyordu. Koronavirüs ise uzun zamandır süregelen değişim sancılarını tetikledi. Ardından lüks moda evleri birbiri ardına geleneksel takviminde yer almayacaklarını açıklamaya başladılar. Gucci, YSL, Burberry ve değişim için krizden önce hareket eden Vetements, Jacquemus gibi…

Evet dönelim Burberry’ye… İkonik monogram, açıklamalara göre önümüzdeki Eylül ayında İngiltere açıklarında arz-ı endam edecek. Deniz kenarı olur, İskoçya’nın uçsuz bucaksız ovaları olur, Royal’ların evinin önü olur… Henüz gizli tutulan lokasyonla ilgili daha fazla ipucuna ulaşmak için Burberry’nin arşivlerine, hikayesine de inebiliriz; fakat bize de sürpriz olsun istiyoruz.

Burberry, aynı zamanda sürdürülebilirlik ve dijitalleşme konularında da hızlı hareket eden moda evlerinden bir tanesi. Defilenin karbon ayak izini minimuma indirme girişimleri olduğunu ve önceki sezonlardaki gibi dijital platformlardan da canlı izlenebileceğini de ekleyelim. Malum, hala bir pandemi söz konusu. Riccardo Tisci bizzat çağırsa yine de gitmeyin, evden izleyin.