christopher nolan’ın tenet’i bir ay gecikmeyle gelecek

christopher nolan’ın tenet’i bir ay gecikmeyle gelecek


ağustos'ta görüşürüz


Bu yılın tartışmasız en merak edilen yapımlarından olan ve hem filmde yer alan oyuncuların hem de filmi bekleyen izleyicilerin kafasında bol bol soru işareti yakan Tenet, corona virüsten uzağa kaçamadı. Küçük bir revize ile 17 Temmuz’dan 31 Temmuz’a alınan vizyon tarihine direnen nadir yapımlardan biri olan Tenet’in yeni vizyon tarihi 12 Ağustos oldu.

Warner Bros.’un kendinden emin açıklamalarıyla “Biz bu filmi 17 Temmuz’da vizyona sokarız, sinemaları da açarız kardeşim” tavrı pek işe yaramışa benzemiyor. Corona virüs hala dünya üzerinde etkisini bu denli şiddetli gösterirken dev şirket geri adım atmak zorunda kaldı. Hakkında her gün yeni bir bilgi öğrenerek filme olan merakımızı iyice arttıran Nolan ve çetesi, filmin hikayesine dair anladıkları kadarıyla açıklamalarda bulunmuşlardı.

Tenet’in bir zamanda yolculuk filmi olmadığını, aksine mevcut zamanın içindeki göreceliliği ele alan bir casusluk filmi olduğunu paylaşan Robert Pattinson ve Kenneth Branagh; filmde John David Washington’ın karakterinin James Bond ile olmayan benzerliğinden ve filmin sürpriz karakterlerinden Aaron Taylor-Johnson’ın rolünden bahsetmişti.

Şimdilik beklemekten başka yapacak bir şeyi olmayan bizler, belki bu uzatma dakikalarında yeni bir fragmanla karşılaşırız, fena mı olur?