david byrne’ün spike lee imzalı american utopia müzikali televizyona geliyor

david byrne’ün spike lee imzalı american utopia müzikali televizyona geliyor


bizim televizyon değil ama


Avangart müzik grubu Talking Heads’in geniş omuzlusu David Byrne’ın beğeniyle karşılanan Broadway oyunu David Bryne’s American Utopia, bir yandan beyaz berdeye aktarılmak üzere hazırlanırken diğer taraftan da HBO ekranlarına taşınmaya hazırlanıyor.

2018 yapımı BlacKkKlansman ile adından övgüyle söz ettiren ve ilk Oscar ödülünü hanesine ekleyen Spike Lee’nin yönetmenliğinde beyaz perdeye uyarlanmak için sıra bekleyen ve geçtiğimiz yılın en başarılı Broadway yapımları arasına girmeyi başaran David Byrne’s American Utopia’sı bir de televizyona geliyor.

Her zaman yaratıcılığıyla müzik dünyasının “entertainer” başlığı altında ayrı bir yere sahip olan ve bildiğimiz rockstar kavramının dışında, kendine özgü bir çizgiyle ilerleyen David Byrne’ün ağırlıklı olarak toplumsal konuları ele alan filmleriyle tanıdığımız Spike Lee ile birleştirdiği vizyonlarının meyvesini izleyemeyen bizler tabii ki bu habere son derece sevinmiş durumda. İki vizyonuna hayran olunası ismin ortaklığına bir de HBO kalitesi eklenince ortaya çıkan işin tadından yenmeyeceğine şüphemiz yok.

En erken 2021’de göreceğimizi düşündüğümüz projenin orijinalinin neye benzediğini görmek için aşağıdaki videodan fikir edinebiliriz.