dört yıl aradan sonra yeni bir travis albümü geliyor

dört yıl aradan sonra yeni bir travis albümü geliyor


ilk tekli a ghost yayında


Geçtiğimiz yıl müzik hayatının 20. yaşını kutlayan Travis, arayı çok açmadan yeni albümleri 10 Songs’u duyurdu. Duyuruyla birlikte albümden A Ghost isimli ilk tekli paylaşıldı.

Temel Britannica’da soft rock başlığının altında ismini gördüğümüz Travis, dokuzuncu stüdyo albümü 10 Songs ile sessiz sedasız bir geri dönüş yapmaya hazırlanıyor. Grubun solisti Fran Healy’nin karantina sürecinde 14 yaşındaki oğluyla birlikte çizimlerini yaptığı bir video ile paylaşılan şarkı için konuşan Healy, “Albümü bitirdikten sonra eve dönüp kendimi odama kapattım. İki hafta boyunca ne oğlum ne eşim kimseyi görmedim Albümün miksini de uzaktan yaptık. Daha sonra video için oğlumla çalışmaya başladık. İki hafta boyunca günde yaklaşık 17 saat çalıştık ve durmadan çizdik.” açıklamasını yaptı.

Bu süreç boyunca Twitter’a girip sinirlerini zıplatmaktan da kaçındığı için mutlu olduğunu dile getiren Healy, “Twitter’a biraz daha baksaydım gidip Trump’ı yumruklayacaktım.” diyerek sosyal medya ve dünyayla olan düşüncelerine dair ipucu verdi.

Grubun 2003’te yayınladığı 12 Memories albümünden beri ilk defa ana şarkı sözü yazarı olarak bir albümün içinde yer aldığını açıklayan Healy, albümün yapımcı koltuğunda Coldplay ve Florence & The Machine gibi isimlerle çalışmış Robin Baynton’ın yer aldığını paylaştı. 9 Ekim’de yayınlanacak yeni Travis albümünün şarkı listesi ve ilk teklisi hemen aşağıda.

10 Songs

‘Waving At The Window’
‘The Only Thing’ (feat. Susanna Hoffs)
‘Valentine’
‘Butterflies’
‘A Million Hearts’
‘A Ghost’
‘All Fall Down’
‘Kissing In The Wind’
‘Nina’s Song’
‘No Love Lost’