gucci’den çölde vaha niteliğinde koleksiyon çekimi

gucci’den çölde vaha niteliğinde koleksiyon çekimi


gökdelenleri geçince hemen sağdaki ağaç ev


Gucci Circular Lines’ın ilk koleksiyonu “Gucci Off The Grid”, Los Angeles’ın tam göbeğinde, gökdelenden geçilmeyen şehir merkezinde, rustik bir ağaç evde fotoğraflandı.

 

Tüm dünya gibi Gucci de sürdürülebilirlik ve doğaya olan saygıya odağını çevirerek, koleksiyondaki tasarımlarda kullanılan tüm malzemeleri atıklardan üretip, geri dönüştürerek oluşturmuş. Gucci’nin kreatif direktörü Alessandro Michele tarafından tasarlanan cinsiyetsiz koleksiyonun temelini doğadan alınan ilham oluşturuyor.

 

Fotoğraf sanatçısı ve yönetmen Harmony Korine’in çektiği görsellerde arka planda görünen gökdelenlerin arasında duran ağaç ev, kampanyanın vermek istediği mesaj olan; doğaya saygı ve insanın durmaksızın tüketme eğilimine bir eleştiri niteliğinde.

 

“Şehir merkezinde bir ağaç ev yapabileceğimizi hayal ettim, tıpkı parkta oynayan çocuklar gibi. Çünkü hepimizin bu evi inşa etmesi ya da orada olmadığı zamanlarda bile gezegenimizin var olduğunu bilmesi gerekiyor” diyen kreatif direktör Alessandro Michele’e son derece katılıyoruz fakat bir yandan da tüketimin merkezini oluşturan markalardan biri olarak tüketime eleştiri ve doğaya gönderme yapmalarını da sorgulamıyor değiliz ne yalan söyleyelim…

Çok da çıkıntılık yapmadan, bu başka dersin konusu diyerek son detayı da verelim isteriz; kampanya çekiminde efsane isim Jane Fonda başta olmak üzere Grammy ödüllü müziysen Lil Nas X‘in yanı sıra King Princess ve Miyavi var.