into the wild otobüsü son yolculuğuna uğurlandı

into the wild otobüsü son yolculuğuna uğurlandı


güle güle


Yazar Jon Krakauer’ın Into the Wild isimli kitabından Sean Penn tarafından aynı isimli film uyarlaması, Emile Hirsch’ün belki de kariyerinin en iyi oyunculuk performansıyla süslenmişti. Vizyona girer girmez herkesin birbirine önerdiği filmler kategorisine bir numaradan giriş yapan ve bir dönem ülke gençliğinin gaza gelip kredi kartlarını kesip Decathlon’dan büyük boy sırt çantası alıp sipariş eve gelene kadar ismini bile unuttuğu maceraperest Christopher McCandless’ın ev olarak kullandığı Alaska’daki meşhur otobüs, turistler için tehlike arz ettiği gerekçesiyle kaldırıldı.

Yetkililer, bu kararın gerekçesi olarak cep telefonların çekmediği ve hava koşullarının tahmin edilemez olduğu bölgeye akın eden kişilerin güvenliğinden endişe edilmesini gösterdi. Alaska Doğal Kaynaklar Sorumlusu Corri Feige, “İnsanları, Alaska’nın vahşi doğasından güvenli bir şekilde zevk almaya teşvik ediyoruz ve bu otobüsün popüler hayal gücü üzerinde sahip olduğu etkiyi anlıyoruz. Ancak bu terk edilmiş ve durumu giderek kötüleşen araç tehlikeli ve maliyetli kurtarma çalışmalarını gerektiriyordu. Daha da önemlisi bazı ziyaretçilerin hayatına mal oluyordu” diyerek durumun ciddiyetini ortaya koydu.

Geçen yıl otobüsü görmek için Belarus’tan gelen bir kadın yaşamını yitirmesi ve bu yıl başlarında ise beş İtalyan turisti kurtarmak için operasyon düzenleyen Alaskalı güvenlik güçleri bu kararı almanın çok kolay olmadığını da sözlerine ekledi.

İte malum otobüsün olay yerinden kaldırılma görüntüleri ve filmin fragmanı.