isaac asimov’un kitabından uyarlanan foundation’dan ilk fragman

isaac asimov’un kitabından uyarlanan foundation’dan ilk fragman


gümbür gümbür gelen bir dizi


Bilim kurgu edebiyatının kutsal kitaplarından biri olarak kabul edilen Isaac Asimov‘un Foundation (Vakıf), isimli kitabının dizi uyarlamasından hoş ötesi hoş bir fragman paylaşıldı. Apple TV+‘ın paraya kıyıp cayır cayır görsel efektlerle donattığını dizi önümüzdeki sezonun en iddialı yapımlarından biri olmaya aday gözüküyor.

Yıllar sonra ana üçlemeye katılan iki “prequel” kitapla toplamda yedi kitaplık bir seriden oluşan Foundation; insanların Samanyolu boyunca farklı gezegenlere yayıldığı bir gelecekte geçiyor. Bu geniş evrenin ve dolayısıyla da hikayenin merkezinde ise matematiksel verileri kullanarak geleceği görme yeteneğine sahip olan tarihçi ve matematikçi Hari Seldon oturuyor. Galaksinin dört bir köşesine saçılmış insanları bir arada tutan Galaktik İmparatorluk’un çökmek üzere olduğunu gören Seldon, insanlığın bilgisini ve tarihini yok olmaktan kurtarmak için kendisini beklenmedik (belkide beklenen) bir mücadelenin tam ortasında buluyor.

Son olarak Chernobyl dizisindeki etkileyici performansı ile kalitesini bir kez daha ortaya koyan Jared Harris ve Pushing Daisies ile çıkış yaptıktan sonra Halt and Catch Fire dizisiyle adından söz ettiren Lee Pace’in başrollerinde yer aldığı yapımın arkasında; The Dark Knight, Man of Steel ve Batman v Superman gibi DC uyarlamalarının senaristi olarak tanınan Davis S. Goyer ve Terminator: The Sarah Connor Chronicles dizisinin yaratıcısı olarak adını duyuran Josh Friedman yer alıyor.

Başta Star Wars olmak üzere birçok bilimkurgu filmine ve dizisine ilham kaynağı olan Foundation’ın prodüksiyonuna corona virus nedeniyle ara verilmişti. Ekrana geliş tarihi belirsizliğini koruyan diziyi en erken 2021’in sonlarında görebiliriz gibi gözüküyor.

Buyrun ilk fragmana.