judd apatow, george carlin belgeseli için direksiyona geçti

judd apatow, george carlin belgeseli için direksiyona geçti



Flört döneminde birbirine önerilen üç dizi ve beş filmin en az iki tanesinde imzası bulunan Judd Apatow ve Michael Bonfiglio ikilisi, sivri dili ve sansüre karşı verdiği mücadeleyle tanınan, yaptığı sivri yorumlarla sık sık eleştiri oklarının hedefi olan, din ve dil gibi konulara ilişkin fikirlerini aktardığı stand-up gösterileriyle hafızalara kazınan ve 2008 yılında aramızdan ayrılan komedyen George Carlin hakkında bir belgesel çekmeye hazırlanıyor.

CV’sinde The 40 Year Old Virgin, Knocked Up, Funny People gibi filmlerin yanı sıra Girls, Superbad, Bridesmaids, Crashing gibi dizilerle “ne yapsa izleriz” kategorisinin gediklilerinden olan Apatow, son olarak beyaz perdeyi pas geçip sadece dijital ortamdan izlenebilecek yeni filmi The King of Staten Island için gün sayıyor. Bu filmden sonraki projesi için hemen harekete geçen tecrübeli yönetmen, belgesel konusundaki heyecanını “George Carlin’in röportajlarını ve özel gösterilerini izlemek için sabırsızlanıyorum. Bence onun işleri diğer komedyenlerin yanında peygambervari bir noktaya yerleşti.” şeklinde paylaştı.

Judd Apatow’un üzerinde çalışmaya başlayacağı henüz isimsiz ve tarihsiz belgesel, yakın zamanda George Carlin hakkında yapılan tek proje değil. Moneyball’un senaristi Stan Chervin’in senaryosunu kaleme alacağı, George Carlin’in hayatını, kariyerini ve sansüre karşı verdiği büyük savaşı konu alan biyografi türünde bir filmde corona öncesine kadar gürül gürül geliştirilen bir proje idi. Bakalım yakın zamanda bu iki projeyle ilgili neler öğreneceğiz.