justice league: the snyder cut’tan bir tanıtım videosu paylaşıldı

justice league: the snyder cut’tan bir tanıtım videosu paylaşıldı


2021’de hbo max’te


Zack Synder’in yönetmen koltuğunda oturduğu ama yaşanan fikir ayrılıklarının ardından projeden çekilmek zorunda kaldığı Justice Leauge filminin Snyder tarafından tamamlanmış orijinal versiyonu Justice League: The Snyder Cut’tan sonunda ilk görsel paylaşıldı.

Batman, Superman, Wonder Woman, Flash gibi DC çizgi romanlarının kahramanlarını bir araya getiren Justice League, 2017 yılında büyük beklentilerle vizyona girmiş ancak yaşadığı ve yaşattığı hayal kırıklığıyla DC Comics tarihinde kara bir leke olarak kalmıştı. Yapım sürecinde yaşananlar filmin belki de bu kadar kötü yorumlar almasında süper kahraman filmleriyle içli dışlı olan sıkı takipçiler için bir numaralı sebepti.

Filmin yönetmeni olan Zack Snyder, ek çekimlerin başlamasına kısa bir süre kala projeden ayrılırken, onun yerini bu türe çok da uzak olmayan Joss Whedon almıştı. Warner Bros.’un isteği doğrultusunda senaryoda önemli değişiklikler yapan Whedon, yapım şirketinden gelen direktifler doğrultusunda filmin atmosferini Snyder’in tasarladığından çok farklı bir noktaya çekmişti.

Filmin gişede yarattığı hayal kırıklığından sonra çizgi romanın hayranları filmin orijinal versiyonunu görmek için sosyal medyada bir araya gelmeye başlamıştı. Teknik aksaklıklar sebebiyle hiçbir zaman yayınlanmayacağı tahmin edilen film, Snyder’ın da olaya dahil olmasıyla toparlanmış ve izleyiciyle buluşabilecek bir kaliteye ulaşmıştı. Bu yılın başına geldiğimizde ise artık The Snyder Cut’ın yayınlanması ciddi ciddi konuşulmaya başlanmıştı. Sonunda herkesin beklediği haber geldi ve The Snyder Cut’ın önümüzdeki yıl HBO Max‘te yayınlanacağı açıklandı.

Filmin 2021’de yayınlanacağı tarih henüz belli olmasa da önümüzde uzun bir süre var. HBO Max cephesinden bu uzun süre boyunca filmi merakla bekleyen hayranların isyan etmemesi için 30 saniyelik bir “sneak peek” videosu paylaşıldı. Paylaşılan videoda Lex Luthor’un dış sesini ve kısa da olsa etrafa boş boş bakan bir Wonder Woman’dan başka bir şey gözükmüyor. Yani video hiçbir şey anlatmıyor.

2021’e kadar bu projeyle ilgili daha çok haber alacağımızı düşünerek sizi hiçbir şey anlatmayan bu video ile baş başa bırakıyoruz.