keanu reeves matrix 4’u öve öve bitiremiyor

keanu reeves matrix 4’u öve öve bitiremiyor


21 mayıs'a geri sayım


Bu senenin başında sessiz sedasız çekimlerine başlanan Matrix 4 corona’nın azizliğine uğrasa da planlanan tarih olan 21 Mayıs 2021’e yetişme sözü veriyor. Eski kadronun has isimleri Keanu Reeves ve Carrie-Anne Moss’un yanına Yahya Abdul-Mateen II, Jonathan Groff , Jessica Henwick ve Neil Patrick Harris gibi yeni isimlerin eklendiği filmle ilgili bizzat Keanu Reeves tarafından açıklamalar geldi.

Yakın zamanda Wachowski kardeşlerin yeni filmiyle ilgili konuşan Reeves, filmin harika bir hikayesi olduğunu paylaştı. Lana Wachowski’nin yazdığı senaryoyla derin bir bağlantı kurduğunu, Warner Bros.’un arkasında bulunduğu yeniden çevrime katılma konusundaki bir numaralı sebebinin bu olduğunu belirten Neo filmle ilgili olumlu görüşünde yalnız değil. Trinity rolüyle bir kez daha tozu dumana katacak Moss da Wachowski’ye ek olarak Aleksander Hemon ve David Mitchell tarafından yazılan senaryonun duygusal derinliği ve sanatsal bütünlüğüyle kendisine bir hediye gibi geldiğini paylaştı.

Reeves filmde modern dünyayla ilgili çıkartılabilecek önemli dersler olduğunu da açıklamalarında geçirmişti. Konusu titizlikle saklanan yeni filmle ilgili zaman yolculuğu ve Morpheus karakterinin daha genç bir versiyonuna dair dedikodular dışında pek bir bilgimiz yok. Çekimlerin başlamasıyla birlikte daha fazla bilgi edinmeyi umuyor ve Trilogy’nin ilk parçasının fragmanını hemen aşağıya bırakıyoruz.