michael winterbottom boris johnson’ın pandemi yönetimini konu alan bir dizi çekecek

michael winterbottom boris johnson’ın pandemi yönetimini konu alan bir dizi çekecek


bekliyoruz


Neredeyse 2020’nin yarısı boyunca bütün dünyanın etkisi altında olduğu ve ne zaman biteceğini hala bilmediğimiz corona virüs, devletlerin global bir pandemiye karşı aldığı önlemleri de gözlemlememize fırsat tanıdı. Pandemi sürecinin yönetimi konusunda eleştirilerde başı çeken isim ABD olsa da, İngiltere de gerekli önlemleri almayarak dünya medyasına yansıdı. Şimdi ise İngiltere başbakanı Boris Johnson’ı merkezine alan bir pandemi dizisi geliyor.

Michael Winterbottom’ın yazar kadrosunda ve yönetmen koltuğunda yer alacağı dizide Johnson’ın gerekli tedbirleri ülke çapında almaması ve kendisinin de corona’ya yakalanması konu alınacak. Ekip aynı zamanda Brexit’le alakalı yazdığı All Out War kitabı dizileştirilmiş Tim Shipman’la çalışacak. Dizi için Winterbottom’ı Fremantle yapım şirketi seçmiş.

Politik satir, komedi ve gerçek olaylardan esinlenen etraflı bir filmografisi bulunan Winterbottom’ı Greed, The Trip ve 24 Hour Party People gibi yapımlarından tanıyoruz. Henüz bir dağıtımcısı bulunmayan dizinin ne zaman çekileceği ve ne zaman ekranlarda yer alacağı belli değil.