neil young’ın kayıp albümü yayınlanmadan son tekli

neil young’ın kayıp albümü yayınlanmadan son tekli


vacancy


Yaşayan efsane Neil Young’ın kayıp albümü Homegrown, 19 Haziran’da malum platformlarda yerini almaya hazırlanıyor. Albüm için yayından önce son virajda bir tekli daha yayınlandı.

Young’ın 1975 yılında kaydettiği Homegrown isimli kayıt, yeniden düzenlenerek 44 yıl aradan sonra müzik severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Ağırlıklı olarak akustik şarkılardan oluşan Homegrown, Neil Young’ın eski eşi Carrie Snodgress ile fırtınalı aşk hayatının bir meyvesi. Albümle ilgili konuşan Young, “Bu proje kayıp sevgiler ve keşiflerle dolu bir albüm ve on yıllardır bir köşede zamanının gelmesini bekliyor. Çok kişisel ve o günlerin tazeliğini açığa vuracak kadar da açık.” açıklamasıyla albümün yürek burkan atmosferi hakkında bizlere bir ön hazırlık yaptırıyor.

Neil Young’ın kariyerine unutulup üstünden yıllar sonra gün yüzü gören ilk albüm olmayan Homegrown, bu koltuğu 5 Şubat 1973’te Young diskografisinin en başarılı albümlerinden Time Fade Away’e dönüşecek turnesinde verdiği konser kayıtlarından oluşan Tuscaloosa ile paylaşıyor.

19 Haziran’da yayınlanacağı bizzat Young’ın ağzından garantilenen albümden ilk şarkı Try’ı geçtiğimiz haftalarda dinlemiştik. Albüm hakkında konuşan Young, “Sizlerden bu albümün bu kadar geç yayınladığım için özür dilerim, ama karanlık bir zaman dilimiydi. Kalp kırıklıklarıyla ve üstesinden gelmenin zor olduğu hiselerle baş etmeye çalıştığım bir dönem. Albümü yıllarca saklı kapılar arkasında kilitli tuttum ama bence artık sizinle paylaşmanın zamanı geldi. ”

Sanatçının hayatının çalkantılı bir dönemine tanık olacağımız Homegrown’un yeni teklisi Vacancy, hemen aşağıda.

Homegrown Tracklist:
01. Separate Ways
02. Try
03. Mexico
04. Love Is A Rose
05. Homegrown
06. Florida
07. Kansas
08. We Don’t Smoke It No More
09. White Line
10. Vacancy
11. Little Wing
12. Star of Bethlehem