pablo larraín’in yeni filmi spencer prenses diana’nın üç gününü anlatacak

pablo larraín’in yeni filmi spencer prenses diana’nın üç gününü anlatacak


başrolde kristen stewart


No, Neruda, Jackie gibi filmlerle sinemaseverlerin gönlünü kazanan, son olarak müzikleri Nicolas Jaar imzası taşıyan Ema ile ortamlarda eşe dosta önermelik filmlerine bir yenisini ekleyen Pablo Larraín’in yeni projesi detaylanmaya başladı. Natalie Portman’ın Jacqueline Kennedy Onassis’i canlandırdığı Jackie’den sonra bir diğer ikon kadın karakterin hikayesini anlatmak için kolları sıvayan Larraín, Spencer ile bu sefer son yıllarda Clouds of Sils Maria, Personal Shopper ve Seberg gibi dikkat çekici yapımlarda rol alan Kristen Stewart ile birlikte çalışacak.

Larraín’in yeni filminde Kristen Stewart, Prenses Diana’ya hayat verecek. Gerek Prenses Diana gibi ikonik bir figürü merkezine almasıyla, gerek Larraín ile Stewart gibi iki etkileyici ismi bir araya getirmesiyle bu yıl duyurulan heyecan verici projeler arasına ismini yazdıran Spencer’ın senaryosu ise Peaky Blinders ve Taboo gibi sevilen dizilerin yaratıcısı olarak tanıdığımız Steven Knight imzası taşıyacak. 2004 yılında Dirty Pretty Things ile Oscar adaylığı kazandıktan sonra Eastern Promises, Locke ve Serenity gibi filmlerin senaryosunu kaleme alan Kinght, aynı zamanda Locke ve Serenity’nin de yönetmen koltuğundaydı.

Filmin konusuna dönecek olursak Spencer, 1990’ların başında, Diana’nın Prens Charles ile olan evliliğin artık yürümediğine karar verdiği hafta sonuna odaklanıyor. Diana, Noel kutlaması için Norfolk’taki sarayda geçirdiği bu kritik hafta sonunun ardından bir gün kendini kraliçe yapabilecek yoldan uzaklaşmaya karar veriyor. Film, bu hafta sonunu da kapsayan 3 günü anlatacak.

Filmle ilgili konuşan Pablo Larraín “Hayatının sadece üç günü ve bu kısa sürede kim olduğuna daha geniş, daha büyük bir perspektiften bakma şansına sahipsiniz. Kaderinin ne olduğunu, başına ne geldiğini hepimiz biliyoruz ve buraya gitmemiz gerekmiyor. Nereye gitmek istediğini ve kim olmak istediğini ifade edebildiği bu daha samimi yerde kalacağız” ifadelerini kullandı.

Arkasında hala kimileri için soru işaretleri barındıran bir kaza ile hayata gözlerini yuman ve ölümüyle milyonları üzen Prenses Diana’nın hikayesini anlatacak Spencer’ın prodüksiyonuna 2021’in ilk aylarında başlanması planlanıyor. Korona virüsün bir sürpriz daha yapmaması halinde filmi 2021 sonunda izlememiz büyük olasılık.