penélope cruz’lu yeni pedro almodóvar filminin çekimleri ekim’de başlıyor

penélope cruz’lu yeni pedro almodóvar filminin çekimleri ekim’de başlıyor


madres paralelas


Karantina sürecini Madrid’deki evinde günlük niteliğinde deneme yazıları yazarak geçiren usta yönetmen Pedro Almodóvar, pandemi sırasındaki deneyimlerini ve duygularını aktardığı bu günlüğün yeni bir film senaryosuna dönüştüğünü ve hatta senaryonun tamamlandığını açıkladı.

Bu yılın başında IndieWire’a verdiği röportajda iki yeni proje üzerinde çalıştığını açıklayan başarılı yönetmen, Tilda Swinton’ın başrolünü üstleneceği kısa film The Human Voice ve Lucia Berlin’in kısa hikayelerini bir araya getiren A Manual for Cleaning Women’ın film uyarlaması konusunda bizleri bilgilendirmiş, biz de gereğince yeteri kadar heyecanlanmıştık. Ancak görünen o ki usta yönetmen karantina sürecinde yeni bir senaryo daha yazma fırsatı bulmuş. Buna ek olarak usta yönetmenin karantina sonrası ilk hamlesi, bu senaryoyu uzun metrajlı bir filme dönüştürmek olacak. Yani daha önce duyurulan projeler bir süre daha beklemek zorunda.

İsminin Madres Paralelas olduğu öğrendiğimiz film, Almodóvar filmlerinin en birinci arkaplanı olan Madrid’de geçecek ve aynı gün doğum yapan iki kadının paralel şekilde ilerleyen hayatlarını anlatacak. Yönetmen, bunun çocuk yetiştirmenin ilk ya da ikinci yılında olan annelerin feminist dünyası ve bu süreçte yaşanan şeyler ile ilgili bir hikaye olduğunun da altını çizdi. Şimdilik hakkında çok detaylı bilgi paylaşılmayan film hakkındaki en büyük detay hikayenin merkezindeki bu kadınlardan birine daha önce pek çok projede yönetmenle çalışan Penélope Cruz’un hayat verecek olması. Almodóvar, yaptığı açıklamanın devamında bu rolü özellikle Cruz için yazdığını paylaştı.

Almodóvar, Tilda Swinton’lı kısa filmi The Human Voice’ın çekimlerine iki hafta içinde başlamayı planlıyor. Salgın nedeniyle bir aksilik yaşanmadığı takdirde Madres Paralelas’ın prodüksiyonu da dünya bir felaketle daha karşı karşıya gelmezse Ekim ayında başlayacak.