quentin tarantino, yazdığı en eğlenceli karakteri açıkladı

quentin tarantino, yazdığı en eğlenceli karakteri açıkladı


that's a bingo


Yönetmenliği ve senaristliğinin yanı sıra karakter yazımı ile de sinema dünyasında apayrı bir yerde duran Quentin Tarantino, bu zamana kadar yazdığı en eğlenceli karakteri açıkladı.

Geçtiğimiz günlerde Empire dergisine konuşan Tarantino, 2009 yapımı Inglourious Basterds filminden Christoph Waltz’un canlandırdığı Hans Landa’nın, şimdiye kadar yazdığı en eğlenceli karakter olduğunu söyledi. Hans Landa, veteran yönetmenin tarihin en önemli dönemlerinden birine alternatif bir gidişat izlettiği, Nazi dönemini farklı bir bakış açısı ile anlattığı Inglourious Basterds’ta Yahudi düşmanı bir Nazi olarak karşımıza çıkmıştı.

Hans Landa’nın neden bu kadar eğlenceli bir karakter olduğunu ise Tarantino şu sözlerle açıklıyor: “Kendisi iyi olması gereken her işte iyi. Onunla ilgili, diğer herhangi bir karakterde olması güç ve bayağı enteresan bir durumu fark ettim. Kendisi aslında sadece kötü biri veya bir Nazi değil, aynı zamanda bulduğu Yahudileri toplama kampına gönderen, Yahudi avcısı olarak bilinen bir Nazi. Fakat filmin sonlarına doğru Soysuzların ne işler çevirdiğini anlıyor gibi oluyor ve seyirci de anlamasını istiyor. Seyirci, olayları anlaması için ona destek olmuyor ama bu bir film sonuçta ve eğer anlarsa film çok daha heyecanlı olacak. Hans’ın sizi yüzüstü bırakmasını istemiyorsunuz. Onu, herkesin sırlarını öğrenecek şekilde kurguladık, o yüzden öğrenmesi gerekiyor. Bu da sırları öğrendiği takdirde filmin doruk noktasını daha da heyecanlı kılıyor.”

Seçimleri konusunda zaman zaman ters düştüğümüz Tarantino’ya bu sefer hak vermezsek olmaz gibi. Tabii Hans Landa karakterini bu kadar eğlenceli yapan şeylerden birinin karakterle hem Oscar, hem Altın Küre, hem de BAFTA ödülü kazanan Christoph Waltz olduğunu da söylemeden geçmeyelim.