rainer werner fassbinder’in hayat hikayesini anlatan filmden ilk fragman yayında

rainer werner fassbinder’in hayat hikayesini anlatan filmden ilk fragman yayında


enfant terrible


60’lar sonundan 80’ler başına kadar sinema dünyasına Faustrecht der Freiheit, Die Ehe der Maria Braun ve Angst essen Seele auf gibi önemli yapımları kazandıran Bavyeralı yönetmen Rainer Werner Fassbinder’in hayat hikayesini beyaz perdeye taşıyan Enfant Terrible’ın ilk fragmanı yayınlandı.

Diğer bir Bavyeralı yönetmen Oskar Roehler’in kamera arkasına geçtiği filmde Fassbinder’i, Netflix yapımı Dark dizisinden tanıdığımız Oliver Masucci canlandırıyor. Klaus Richter’in senaryosunu Roehler ile birlikte kaleme aldığı Enfant Terrible’ın oyuncu kadrosunda Masucci’nin yanı sıra Katja Riemann, Erdal Yıldız, Eva Mattes, Antoine Monot Jr, Götz Otto ve Alexander Scheer gibi isimler de yer alıyor.

37 yaşında trajik bir şekilde hayatını kaybeden yönetmenin kısa ama etkili sinema kariyerine de odaklanacak Enfant Terrible, prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapmayı planlarken korona virüsten dolayı ertelenen filmler kervanında yerini almıştı. Yeni bir vizyon tarihi açıklanmayan film muhtemelen önümüzdeki sonbaharda gösterime girecek.