roger waters karantina performanslarına hız kesmeden devam ediyor

roger waters karantina performanslarına hız kesmeden devam ediyor


two suns in the sunset


Geçen ay Pink Floyd’un popüler kültüre de mal olmuş Dark Side of the Moon albümünden Mother’ı seslendiren Roger Waters, grubun gitaristi David Gilmour’a Pink Floyd sitesiyle ilgili serzenişte bulunmayı da ihmal etmemişti. Solo işlerinin ve kendisine ait performansların sitede gözükmemesi üzerinden çıkan tartışmayla ilgili olarak Gilmour, Waters’a bir cevap vermemişti. Şimdiyse Waters yeni bir canlı performansla arayı açmadan tekrar karşımızda.

Dün Waters ve turnede kendisine eşlik eden grubu, karantina performanslarına Pink Floyd’un 1983 albümü The Final Cut’tan yeni bir parça ekledi. Two Suns In The Sunset isimli parçanın performans videosunun altında nükleer silahlanmanın tehlikesinden bahsediliyor. Videonun ilk dakikalarında insan ırkının nükleer bir felaketin eşiğinde olduğu belirtilerek parçanın adının da hissettirdiği apokaliptik hava pekişiyor.

Yakın zamanda dijital platformlarda yerini alan Us + Them konser filminin fiziksel olarak da satın alınabileceğiyle ilgili haber veren Waters, bu konser videosundaki outro’lardan bir albüm yapma ihtimalini de belirtti. The Final Cut’ın kapanış parçası Two Suns In The Sunset’i hemen aşağıda izleyebilirsiniz.