roy ayers 9 yıl sonra ilk albümünü yayınlamaya hazırlanıyor

roy ayers 9 yıl sonra ilk albümünü yayınlamaya hazırlanıyor


kral geri döndü


Liquid Love, Searching, Love Will Bring Us Together ve daha sayısız klasiğe imza atmış, müzik dünyasının yaşayan efsanelerinden biri olan Roy Ayers, dokuz yıllık bir aradan sonra yeni albümünü müjdeledi.

Besteci ve prodüktör kmlikleriyle tanıdığımız Adrian Younge ve A Tribe Called Quest üyesi Ali Shaheed Muhammad’in Jazz Is Dead isimli yeni plak şirketinden yayınlanacak ilk albüm olacak Roy Ayers JID002, 8 şarkıya ev sahipliği yapacak. Caz-funk’ın efsane ismi ve vibrafonuyla sayısız albümü renklendiren Ayers’ın bu albümü kaydetmesinde en büyük pay sahibi isimlerden biri olan Ali Shaheed Muahmmed albümle paylaştığı basın metninde, “2020’de caz nedir? Buna şu şekilde cevap verebilirim. Caz, sanatçılar için sadece bir müzisyen olarak gelişimimi şekillendiren bir ilham kaynağı olmakla kalmadı, ortaya koyduğu üretimler aynı zamanda hip-hop kültürünün de temelini attı. Bana göre hepsi özgürlük müziği ve Jazz Is Dead bir hareketi motive ederek bu süreci desteklemek için geliyor ” açıklamasını yaptı.

Albümün sekiz şarkısı da Younge, Muhammad ve Ayers tarafından birlikte bestelenip ve Los Angeles’taki Younge’nin Linear Labs  isimli stüdyosunda kaydedilmiş. Bu ekibe eşlik eden müzisyenler arasında davulda Greg Paul, vokalde Loren Oden, Joy Gilliam, Saudia Yasmein, Elgin Clark, Anitra Castleberry, Phil Ranelin ve Wendell Harrison gibi isimler eşlik ediyor.

19 Haziran’da tamamını dinleyeceğimiz albümün şarkı listesi ve albümden yayınlanan son tekli Synchronize Vibration hemen aşağıda.

Tracklist:

1. Synchronize Vibration
2. Hey Lover
3. Soulful and Unique
4. Shadows of The East
5. Sunflowers
6. Gravity
7. Solace
8. African Sounds