edgar wright’ın yeni projesi bir hayalet filmi olacak

edgar wright’ın yeni projesi bir hayalet filmi olacak


stage 13


Sinema dünyasının hep meşgul isimlerinden Edgar Wright, 2021’in başında vizyona girecek Last Night in Soho ve hemen ardından başlayacağı Set My Heart To Five ile daha ismini uzun süre anacağımızın garantisini veriyor. Bunlar da yetmiyormuş gibi geçtiğimiz ay Adrian McKinty’nin çok satan romanından uyarlanan The Chain filmini yöneteceği açıklanan Wright, bu kez de Stage 13 isimli yeni bir proje için Amblin Partners ile el sıkıştı.

Usta yönetmen Steven Spielberg‘ün kurucuları arasında yer aldığı yapım şirketi Amblin Partners, Simon Rich‘in Stage 13 adlı kısa öyküsünün haklarını satın aldı. Bu hikayeyi beyaz perdeye aktarmak için vakit kaybetmeden hazırlıklara başlayan Amblin Partners, bu amaç doğrultusunda Edgar Wright ile anlaştı. Wright sadece filmi yönetmekle kalmayacak, aynı zamanda geliştirme sürecinde doğrudan yer alacak ve filmin yapımcılarından biri olacak.

Saturday Night Live’ın yazar ekibinde yer alarak çıkış yaptıktan Man Seeking Woman ve Miracle Workers gibi orijinal fikirleri televizyona taşıyan Simon Rich, kendi kısa öyküsünden uyarlanan filmin senaryosunu da kaleme alacak. Aynı zamanda Edgar Wright ile birlikte filmin yapımcıları arasında yer alacak. Sessiz film döneminde yaşamış bir kadın oyuncunun filme adını veren stüdyoya musallat olan hayaletinin etrafında dolaşacak film, yıllardır bu stüdyoda dolaşan hayaletin bir gün zor zamanlardan geçen bir yönetmen ile tanışması ve ikisi arasında beklenmedik bir şekilde doğan yakınlığı izleyiciye aktaracak.

Wright’ın önce The Chain’i mi yoksa Stage 13’i mi yöneteceği şimdilik belirsizliğini koruyor ama gördüğümüz kadarıyla yakın zamanda Edgar Wright’tan bol bol bahsedeceğiz.