etro’dan pandemi sonrası ilk seyircili defile

etro’dan pandemi sonrası ilk seyircili defile


ilkbahar/yaz 2021 erkek koleksiyonu


Milano’da güneşli bir Temmuz gününde, sosyal mesafeli 80 misafir, Four Seasons Hotel’in enfes kahvaltısından sonra otelin bahçesinde birer buçuk metre aralıklı sandalyelerde Etro İlkbahar/Yaz Erkek 2021 defilesi için yerlerini aldı.

Kısacası, pandemi sonrası ilk seyircili canlı defile, dün gerçekleşti.

Pandeminin en çok zarar verdiği ülkelerden olan İtalya’nın normalleşme sürecinde olduğu bu günlerde, tasarımcılar Veronica ve Kean Etro’nun “Buradayız, yaşıyoruz!” söylemleri, tüm koleksiyonun İtalya sınırları içinde üretilmiş olması ve köklü bir İtalyan aile şirketi olan markanın pandemi sonrası ilk defileyi gerçekleştirerek cesur bir adım atması, dayanışma ve birlik hislerinin bir karışımı olarak atmosfere yansıyor.

Geçtiğimiz hafta hayata veda eden besteci Ennio Morricone’nin parçalarını canlı çalan bir quartet eşliğinde yürüyen modellere şöyle bir göz atınca, etnik çeşitliliği kucaklayan casting yüzleri güldürüyor.

Look’larda ise klasik Etro repertuvarı, smart-casual kıyafetlerde karşımıza çıkıyor. Arşiv desenlerin cümbüşü, zengin renk paleti ve bohem stil, feminen-maskülen ayrımını göz ardı ederek günlük giyim parçalarına yansıyor. Yaz aylarının hafif ruh halini yansıtan, kolay giyilebilir ve yer yer romantik parçalarla karşımıza çıkan Etro, pandemiden eli güçlü çıkan markalardan biri.