gucci’den 12 saatlik canlı yayın

gucci’den 12 saatlik canlı yayın


epilogue


Gucci, Milano Dijital Moda Haftası kapsamında 17 Temmuz’da yeni koleksiyonunu tanıttı.

12 saat süren bir dijital yayın ile defile gününü başından sonuna kadar tüm şeffaflığıyla gösteren, reality şov tadında deneysel bir film ortaya çıktı. Modanın her zaman sunulan gösterişli dünyasına içeriden bir bakış sağlayan sunum, kısaca geleneksel moda kurallarını biraz esnetmeyi amaçlıyordu.

Sunum, Roma’da Rönesans döneminde kalan Palazzo Sacchetti’de gerçekleşti. Makyajdan sahne tasarımına dek filme alınan süreçler için “Çok planladığınızda ortaya çıkan şey bir deney olmaktan uzaklaşıyor.” diyor Michele. Haklı olsa da, her reality show’un bir senaryosu olduğunu da unutmuyoruz.

Epilogue, Sonbahar/Kış 2020 koleksiyonuyla başlayan ve Resort 2021 koleksiyonu ile biten ‘Ritüel’ üçlemesinin son sözü. Resort 2021 koleksiyonun tasarımcıları, stylist’leri ve modelleri; hepsi aynı kişiler. “Obsesif tasarımcı” kimliğinden sıyrılıp, ekibini serbest bırakarak, top modellerle çalışmak yerine, koleksiyonunu ekibine adıyor Michele. Göreceğiniz üzere, Gucci çalışanları da zaten modelleri aratmıyor.

Son söz diye adlandırılmasına rağmen, bir son değil ama bir başlangıçtan bahsetmek mümkün. Moda sektöründe değişimin öncüsü bir modaevi aranıyorsa, tüm bahisleri Michele ile altın çağını yaşayan Gucci’den yana kullanmak en risksiz seçenek.

12 saatlik maraton boyunca markanın biricik yüzü Harry Styles’ı arıyor gözler. Bulan dakikasını yazarsa seviniriz.