jonathan glazer’dan salgın konulu kısa film

jonathan glazer’dan salgın konulu kısa film


strasbourg 1518


Dünyayı etkisi altına alan salgın sürecinin sinema ve dizi sektörünü etkilemesi kaçınılmazdı. Günceli yakalamak isteyen yönetmenler ve senaristler bu süreçle ilgili projeler üretedursun, ilk kısa filmi The Fall beğeniyle karşılanan Jonathan Glazer, tarihteki en ilginç salgılardan birini konu alan yeni kısa filmiyle karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Under The Skin ve Birth filmleriyle hatırladığımız Glazer, yeni kısa filmi Strasbourg 1518‘in 20 Temmuz’da BBC’de yayınlanacağını duyurdu.

500 sene önce meydana gelen ve tarihteki yerini “Dans Salgını” olarak alan Strasboug 1518‘in konusu şöyle: “1518’de Strasbourg’da bir kadın ansızın dans etmeye başladı. Sonra onu başkaları takip etti. İstemsizce dans ediyor ve dansı bırakamıyorlardı. Birçoğu yorgunluk kaynaklı kalp krizinden ve beyin kanamasından öldü. Benzeri vakalar Avrupa’nın başka şehirlerinde de görüldü. Bu gizemli garip durumu açıklamak için birçok teori ileri sürüldü.”

Jonathan Glazer‘ın kareografiler için ünlü dans şirketi Sadler’s Wells ile, film müzikleri içinse Under The Skin’de birlikte çalıştığı yetenekli müzisyen Mica Levi ile anlaştığı gelen haberler arasında. BBC Arts Culture in Quarantine kapsamında 20 Temmuz’da BBC 2’de yayınlanacak Strasbourg 1518 epey konuşulacağa benziyor.