jonathan glazer’ın salgın konulu kısa filmi strasbourg 1518 yayında

jonathan glazer’ın salgın konulu kısa filmi strasbourg 1518 yayında


buyursunlar


Karantina sürecinde çektiği ilk kısa filmi The Fall ile ağzımızdan burnumuzdan tatlı ve ekşi bir tat bırakan Jonathan Glazer, tarihteki en ilginç salgılardan birini konu alan yeni kısa filmiyle karşımızda. Under The Skin ve Birth filmleriyle hatırladığımız Glazer’ın, yeni kısa filmi Strasbourg 1518‘in A24’un web sitesi üzerinden izlemeye açıldı. (Türkiye hariç)

500 sene önce meydana gelen ve tarihteki yerini “Dans Salgını” olarak alan Strasbourg 1518‘in konusundan bahsetmek gerekirse “1518’de Strasbourg’da bir kadının ansızın dans etmesiyle başlayan ve hızlı bir şekilde Avrupa’ya yayılan, yorgunluk kaynaklı kalp krizinden ve beyin kanamasından ölümlerin bile yaşandığı bu gizemli, garip salgının daha önce anlatılmamış hikayesini anlatan Jonathan Glazer; koreografiler için ünlü dans şirketi Sadler’s Wells ile, film müzikleri içinse Under The Skin’de birlikte çalıştığı yetenekli müzisyen Mica Levi ile çalışmış.

20 Temmuz’da BBC Arts Culture in Quarantine kapsamında BBC 2’de yayınlanan Strasbourg 1518, 21. yüzyılda hala ülkemizden çat diye izlenemeyen içeriklerden biri olsa da izleyemezsem ölürüm diyenler alternatif yollar kullanarak BU ADRESTEN izlenebilir.