lost neden tadında bırakamadı?

lost neden tadında bırakamadı?


bkz. kabak tadı


Liseliler bilmez.

“Bu dizi böyle mi bitirilir, bu nasıl senaryo bağlamak, beğendiniz mi yaptığınızı?” naralarıyla bitirip, hayatımızın 6 senesini birlikte geçirdiğimiz bir Lost fenomeni geldi geçti. 

Dizinin yaratıcılarından Damon Lindelof, dizinin final bölümünün yayınlanmasının 10. yıl dönümünde açıklama yaptı. Diziyi 3. sezondan daha fazla uzatmak istemediğini, fakat ABC kanalının buna sıcak bakmadığını söyledi. 

Bir noktadan sonra senaristlerin bile işin içinden çıkamayacağını düşüne düşüne heyecanla izlenen sezonlardan sonra, bittiği için bi miktar hüzünlendiren ama açıklanmamış onca soru işaretiyle uykusuz gecelerin sebebi olan, görece başarısız bir final bölümüyle televizyona veda etmişti Lost. Lindelof’un açıklamasından sonra anlaşılan; günah keçisi biraz da rating’lerle coşan ve prodüksiyonu tekelinde tutan kanal imiş.

“İnsanların sevdiği ve her hafta bekleyerek izlemek istediği dizileri bitiremezsiniz, kendinize gelin.” demiş ABC ve Lost böylece 2010’a kadar ömrümüzü yiyen, yurdum insanına sayısal lotoyu 4, 8, 15, 16, 23, 42 sayılarıyla oynatan bir fenomen oldu. ABC’ye kalsa 10 sezonluk, yani 10 senelik bir drama serisi haline gelebilirmiş Lost. Şüphesiz ki bu konudaki rakipsiz tek dizi Arka Sokaklar.