michel gondry yeni burger king reklamı için kamera arkasında

michel gondry yeni burger king reklamı için kamera arkasında


cows menu


Modern Amerikan sinemasının en yaratıcı isimlerinden biri olan Michel Gondry, Burger King’in ABD kıtası için çekilen ve başrolünde sosyal medyanın geçtiğimiz yıl en büyük fenomeni olan “yodeling kid” Mason Ramsey’nin yer aldığı bir reklam filmi için kamera başına geçti.

Son olarak 12 Nisan’da yayınlanan cayır cayır The Chemical Brothers albümünden Got To Keep On’un yönetmen koltuğuna oturan ve Jim Carrey ile 12 yıl sonra tekrar bir araya geldiği Kidding’in ikinci sezonu sessiz sedasız başlayan Michel Gondry, corona günlerini de yaratıcılığının meyvesi haline getirmiş ve bir kısa animasyon paylaşmıştı.

Bu projeleri şimdilik bir kenara bırakalım. The Eternal Sunshine of the Spotless Mind ile sinemayla az çok ilgili herkesin gönlünü kazanan yönetmen, yakın temasta olduğu reklam dünyası için tekrar kamera arkasına geçti. Burger King’in “daha az gaz salınımı” üzerine şekillenen çevreci yeni insiyatifi “Cows Menu”nün tanıtımına tam da kendisinden beklenen tarzda bir reklam filmi çeken Gondry, by vesileyle bizi inekler, gökyüzü gaz maskeleri ve daha birçok katmanın yer aldığı farklı bir dünyanın içine davet ediyor.

Buyrun izleyelim.