paolo sorrentino’dan netflix çıkarması

paolo sorrentino’dan netflix çıkarması


'the hand of god' gümbür gümbür geliyor


3 kelime, yabancı: Sorrentino, Maradona, Netflix. Sorrentino’nun biyografik izler taşıyacak eseri ‘The Hand of God’, Netflix’e geliyor.

Estetik şöleni La Grande Belleza, Jude Law’lu ikonoklast HBO dizisi The Young Pope ve daha birçok şahane eserle sinema tarihine kazık çakan yönetmen Paolo Sorrentino’nun yeni filmi ‘The Hand of God’ Netflix’le el sıkıştı bile.

Film, Sorrentino’nun anavatanı Napoli’de geçecek ve yönetmenin hayatından izler taşıyacağı bir yapım olacak. Söylentiler arasında senaryonun Arjantinli efsane futbolcu Diego Maradona’nın etrafında şekilleneceği de mevcut. Bu bizi mutlu eder, ama sürpriz olmaz; Sorrentino’nun Maradona sevgisine Youth filminden beri aşinayız.

European Movie Awards’da Youth ile En iyi Film ödülünü eve götüren Sorrentino, filminde aynı zamanda bir karakter olan Maradona’ya ödül konuşmasında teşekkür etmişti.

Sorrentino, Maradona için 16 yaşındayken bilmeden de olsa kendisinin hayatını kurtardığını söylüyor. Bir gün ailesiyle dağ evine gitmektense futbol maçına gitmeyi tercih etmiş. O gün dağ evinin ısıtma sisteminde çıkan bir kaza nedeniyle ailesini kaybetmiş Sorrentino, fakat kendi hayatı kurtulmuş. Bu paragrafın verdiği yürek burkulmasını 100’e katlayıp, müthiş bir sinematografiyle pişirip bize sunacak The Hand of God.

Cuaron’un Roma’sı ve Fernando Meirelles’in The Two Popes filminden sonra Netflix’in uluslararası sinemaya üçüncü kez sahip çıkması dikkatimizden kaçmadı. Bu da, ilk ikisi gibi, gol olur.