tenet’in gösterim tarihi tekrar değişebilir

tenet’in gösterim tarihi tekrar değişebilir


12 ağustos ertelenen son tarih olmayabilir


Pandemi, Tenet ile aramıza girmeye devam ediyor.

Christopher Nolan’ın sinemalara bu ay gelmesi planlanan, fakat gösterim tarihi Coronavirus nedeniyle sürekli ertelenen filmi Tenet, en son 12 Ağustos’a ertelenmişti. Fakat MKM Partners’ın Box Office ve Hollywood analizlerine göre, COVID-19’un henüz kontrol altına alınamadığı Amerika’da sinemaların Eylül 2020’den önce açılmasının mümkün olmadığı öne sürüldü.

Bu durumda Tenet’in yeniden ertelenme ihtimali, Hollywood’un endişeleneceği son şey olabilir; keza Amerika’da sinemaların Eylül’de açılması durumunda yıllık gişenin %70 düşüş yaşayacağı tahmin ediliyor.

Tenet’e dönersek; Christopher Nolan’ın Amerika ve İngiltere ortak yapımı, geleceğin Batman’i Rob Pattinson’lı ve yaklaşık 200 milyon dolar bütçeli zaman büken filminin 12 Ağustos’ta sinemalara geleceğini düşünerek hayal kırıklığınızı körüklemeyin. Resmi olmayan kaynaklar, Tenet gösteriminin en kötü ihtimalle 2021’e bile sarkabileceğini düşünüyor.

Tenet’in ertelenişi, akıllara son 4 aydır olduğu gibi film haklarının bir internet yayın servisine satılabileceğini getirse de, Christopher Nolan filmlerinin sinema perdesinde izlenmeyi hak ettiğini düşünüyor, ‘lütfen olmasın böyle bir şey’ dileklerimizle konuyu kapıyoruz.