the avalanches gümbür gümbür iki tekli ile geliyor

the avalanches gümbür gümbür iki tekli ile geliyor


wherever you go + reflecting light


Bu yılın başlarında yeni teklileriyle geri dönüş sinyali veren The Avalanches; Jamie xx, Neneh Cherry, The Clash’ten Mick Jones gibi isimleri yanına aldığı iki yeni şarkı birden paylaştı.

2001 yılında Since I Left You adında çiçek gibi bir albüm yayınlayıp ortalardan kaybolan The Avalanches, 15 yıl aranın ardından ikinci stüdyo albümleri Wildflower’ı 2016’da sevenleriyle buluşturmuştu. Bir daha arayı bu kadar açmayacağına söz veren grubun bu sözünü tutma çabasına geçtiğimiz yılın sonundan beri artan yeni albüm haberleri ve yeni teklilerle şahit olmuştuk.

Bu sözün bir nişanesi olarak Wherever You Go ve Reflecting Light isimli iki şarkı paylaşan grup, bir de bu şarkılara eşlik eden iki adet “artist statement” paylaştı. Sample tekniğinin en başarılı ve ince eleyip sık dokuyan isimlerinden biri olan The Avalanches’ın, Vashti Bunyan’dan 1977’de uzaya fırlatılan Voyager’a, Carl Sagan alıntılarından klasik folk şarkılarına ger şeyi kullanabilme kapasitesiyle şov yaptığı iki şarkısını da aşağıdan dinleyebilirsiniz.