aaliyah diskografisinin streaming platformlarına gelmesi için ilk adım atıldı

aaliyah diskografisinin streaming platformlarına gelmesi için ilk adım atıldı



Aaliyah Dana Haughton aka Aaliyah, müzik dünyasının genç yaşında hayatını kaybeden isimleriniden biriydi. 90’lı yıllarda MTV’nin televizyon dünyasına ağırlığını koymasıyla yükselen R&B müziğin en yetenekli ve ilgi çeken isimlerinden biri olan Aaliyah, geçirdiği uçak kazası yüzünden 22 yaşında hayata veda etmişti.

25 Ağustos’ta hayatını kaybeden genç yıldızın kısa ömründe ürettiği şarkılar ve demo kayıtları, uzun zamandır streaming platformlarında bulunmuyordu. Aaliyah’ın mirasının kontrolünü elinde bulunduran amcası ve eski menajeri Barry Hankerson, sanatçının master kayıtlarını elinde bulundurduğu için sadece 1996’ya kadar olan kayıtların streaming platformlarında yer almasına izin vermişti.

Bugüne kadar bu şekilde ilerleyen bu sistem, Aaliyah’ın Twitter hesabından yapılan bir paylaşımla yakında değişecek gibi gözüküyor. “Sadık hayranlarımıza” diyerek başlayan mesaj, “Aaliyah’ın müzik kataloğunun durumu ve yakın gelecekte streaming platformlarında kullanılabilirliği hakkında mülk ile çeşitli plak şirketleri arasında iletişimin başladığını duyurmaktan heyecan duyuyoruz.” açıklamasıyla devam ediyor.

Yakın zamanda daha heyecanlı haberler alacağımız bu konu netliğe kavuşana kadar sanatçının Spotify’da yer alan tek albümü Age Ain’t Nothing But A Number albümünü dinleyelim.