anya taylor – joy netflix’in yeni serisiyle küçük ekranı fethetmeye hazırlanıyor

anya taylor – joy netflix’in yeni serisiyle küçük ekranı fethetmeye hazırlanıyor


the queen's gambit


Anya Taylor – Joy The Witch ve Split gibi yapımlarla beyaz perdeyi fethetmiş, Edgar Wright’ın 2021’e beklediğimiz yapımı Last Night in Soho’daki rolüyle de merakımızı kabartmıştı. Şimdi ise sanatçı küçük ekranı fethetmeye hazırlanıyor. Daha önce Peaky Blinders, The Miniaturist, Dark Crystal gibi yapımlarda çalışmış Taylor-Joy, yeni bir Netflix serisinde başrolü alacak.

The Queen’s Gambit isimli yapım, Godless’tan tanıdığımız Scott Frank’in yazıp yönettiği bir proje. Frank’e Allan Scott ve William Holberg de eşlik ediyor. Taylor – Joy, genç bir satranç dahisinin erkek egemenliğindeki bir alanda kendini var etme ve büyüme mücadelesini konu alacak. Birkaç fotoğrafla birlikte fragmanı da yayınlanan dizide, Holberg’in önceki yapımlarından da aşina olduğumuz gerilim rüzgarları esiyor.

Marielle Heller, Thomas Brodie-Sangster, Moses Ingram gibi yeni yeteneklerle tanıdık isimleri birlikte görebildiğimiz fragmanda, baş karakterin madde bağımlılığına da değiniliyor. The Queen’s Gambit 23 Ekim’de platformda yerini alacak.