avatar: the last airbender’ın yaratıcıları, netflix uyarlamasından ayrıldı

avatar: the last airbender’ın yaratıcıları, netflix uyarlamasından ayrıldı



İki yıl önce gerçek oyuncuların yer aldığı, live action bir Avatar projesine başladığını açıklayan Netflix cephesinden kalp kıran haberler geldi.

Çizgi film / çizgi dizi denince akla gelen ilk yapımlardan biri olan Avatar: The Last Airbender, basit ama alt metinli hikayesi ve hem duygusal hem de komik karakterleriyle “7’den70’e izlenecek yapımlar” kategorisinde de üst sırada yapımlardan biriydi. Netflix’in dizinin orijinal yapımcıları Dante DiMartino ve Bryan Konietzko önderliğinde gerçek dünyaya duyurmasıyla bu hislerimiz tekrar alevlenmişti

Beyaz perde uyarlamasının yarattığı hayal kırıklığından sonra bünyemize ilaç gibi gelecek projeyle ilgili konuşan ikili, üzerinde yıllardır çalıştıkları bu dizi versiyonu için hayli heyecanlı olduklarını, Netflix’in vizyonlarıyla birebir örtüştüğünü, sinema uyarlamasından çok farklı, whitewashing’den uzak bir kadro için çalıştıklarını açıklamışlardı. Bugün gelen haberler ise dizinin arkasındaki bu ikilinin yaratıcı farklılıklar sebebiyle projeden ayrıldığı yönünde oldu.

Kendi blog’unda bir açıklama yapan DiMartino “Netflix’in live-action uyarlaması iyi olma potansiyeline sahip. Çoğunuzun keyif aldığı bir şov olabilir. Ama emin olduğum şey şu ki hangi versiyonu ekrana gelirse gelsin, bu Bryan ve benim hayal ettiğimiz ya da yapmayı amaçladığımız versiyonu değil” yorumunu yaptı.

Öte yandan Netflix ise ikilinin yerini kimin alacağına dair henüz bir açıklama bulunmadı. Bir hayal kırıklığını daha kaldıracağımız hiç düşünmüyor ve çizgi diziye bugün itibariyle baştan başlıyoruz.