ben affleck, the big goodbye için yönetmen koltuğuna oturuyor

ben affleck, the big goodbye için yönetmen koltuğuna oturuyor


hem film hem belgesel


Beyaz perdenin aşk nefret ilişkisi yaşadığı ünlülerden biri olan Ben Affleck’in yeni projesi belli oldu. Bir süredir sinemanın yönetmenlik kısmıyla daha çok içli dışlı olduğunu gördüğümüz Affleck, Sam Wasson’ın aynı isimli kitabından uyarlanacak The Big Goodbye isimli filmde sinemaseverleri 1974 yapımı Hollywood klasiği Chinatown’ın yapımında perde arkasında yaşananları anlatacak.

Roman Polanski’nin yönettiği Chinatown, film boyunca 1930’lu yılların Hollywood’unda Jack Nicholson’ın hayat verdiği J.J. Gittes karakterini takip edip mistik bir dedektiflik öyküsünü izleyenlerle buluşturmuştu. Hollywood’un popüler ve seri filmlerinin ağırlık kazanmasından hemen önce çekilen son filmlerden biri olan Chinatown’ın hem kamera arkası hem de filmin hikayesini anlatacak The Big Goodbye için Ben Affleck’e yapımcı koltuğunda Saturday Night Live’ın yapımcılığını üstlenen Lorne Michaels eşlik edecek.

The Big Goodbye’da tüm bu süreci kitabına taşıyan Wasson, dönemin çalkantılı birçok meselesini de yeniden gündeme getiriyor. Nicholson’ın bu filmle birlikte Hollywood’da ünlü olmasıyla Polanski’nin reşit olmayan bir kız çocuğuyla cinsel ilişkiye girmesinin ardından Amerika’yı terk etmesiyle aynı dönemi kapsayan film, hem fim açısından hem de filmin parçası olan insanlar için izlemeye ve öğrenmeye değer bir sürü hikaye barındırıyor.