benny safdie, paul thomas anderson’ın yeni filminin oyuncu kadrosunda

benny safdie, paul thomas anderson’ın yeni filminin oyuncu kadrosunda


niye olmasın?


Good Time ve Uncut Gems ile son yılların en gözde yönetmenlerinden olan Safide kardeşlerin küçük olanı Benny Safide, Paul Thomas Anderson’ın çekimleri başlayan yeni filminin oyuncu kadrosuna dahil oldu.

PTA’in yeni filmi hakkında ilk detaylar geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmış ve yönetmenin filmin çekimlerine 2020’nin ilk aylarında başlayacağı açıklanmıştı. Korona virüs hayatımıza girene kadar hazırlıkları son sürat devam eden proje, diğer tüm sanatsal etkinlikler gibi uzun bir mola vermek zorunda kalmıştı. Bir süredir çekimleri “ha başladı ha başlayacak” diye konuşulan filmden ilk set görüntüleriyle birlikte hem başrolde adı geçen Bradley Cooper’ın gerçekten filmin başrolünde yer aldığını hem de filmin adının şimdilik de olsa Soggy Bottom olduğunu öğrenmiştik.

1970’li yıllarda geçecek bu yeni filmin merkezinde oyunculuk konusunda yetenekli bir lise öğrencisi yer alacak. Bu genç karakterimizin etrafındaki karakterlerle zenginleşecek film, bir “coming of age” filmi mi olacak yoksa başka bir temayla mı ilerleyecek zamanla öğreneceğiz ama filmin setinden basına sızan son fotoğraflardan birinde Safdie kardeşlerden Benny’nin 1971-2001 yılları arasında Los Angeles Şehir Meclisi’nin bir üyesi olarak görev alan ve görev süresi boyunca kültür sanat etkinliklerinin gelişmesine önem veren, eşcinsel davalarına ve haklarına destek veren ve 1990’ların sonuna kadar eşcinsel olduğunu saklayan Joel Wachs olarak karşımıza çıkacağını gösteriyor.

Yönetmenliğini yaptığı Good Times filminde de ortak başrolü oynayan ve son derece başarılı bir performans sergileyen Safdie’nin de filme dahil olmasıyla projeye dair merakımız bir kat daha artmış durumda. Yakın zamanda eli yüzü düzgün açıklamalarla güzel güzel fotoğraflar görmeyi beklediğimiz filmi şimdilik rahat bırakıyoruz.