bradley cooper, yeni paul thomas anderson filminin başrolüne en yakın isim

bradley cooper, yeni paul thomas anderson filminin başrolüne en yakın isim


70'ler ve los angeles


There Will Be Blood, Boogie Nights ve Magnolia gibi unutulmaz filmlerin arkasındaki isim olan ve Son olarak 2017 yapımı Phantom Thread ile haklı bir Oscar kazanan yakın dönem Amerikan sinemasının en önemli isimlerinden Paul Thomas Anderson, yeni bir filmle beyaz perdeye geri dönüş için hazırlıklara başladı.

Bir süredir 70’li yılların Los Angeles’ında geçeceği konuşulan yeni bir film üzerinde çalıştığı konuşulan PTA’in yeni filmi hakkında ilk detaylar geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmış ve yönetmenin filmin çekimlerine 2020’nin ilk aylarında başlayacağı açıklanmıştı. Korona virüs hayatımıza girene kadar hazırlıkları son sürat devam eden proje, diğer tüm sanatsal etkinlikler gibi uzun bir mola vermek zorunda kalmıştı. Tekrar hareketlenmeye başlayan PTA cephesinden güzel dedikodular gelmeye başladı. The Hollywood Reporter’ın haberine göre oyuncu kadrosu şekillenmeye başlayan filmde ana karakterlerden birini canlandırması için Oscar adayı oyuncu Bradley Cooper öne çıkan ilk aday.

1970’li yıllarda geçecek bu yeni filmin merkezinde oyunculuk konusunda yetenekli bir lise öğrencisi yer alacak. Bu genç karakterimizin etrafındaki karakterlerle zenginleşecek film, bir “coming of age” filmi mi olacak yoksa başka bir temayla mı ilerleyecek zamanla öğreneceğiz. Filmin yayın hakları içi daha önce de çalıştığı Focus Features ile anlaşan PTA, karantina sürecinde filmini Focus Features’tan MGM’e taşıdığı da gelen bilgiler arasında.

Film hakkında bilinenler kısıtlı olduğu için Cooper’ın hangi karaktere hayat vereceği de belirsizliğini koruyor. Ancak film hakkında daha önce ortaya çıkan bilgiler, Cooper’ın bir dönem Leonardo DiCaprio ile de anılan Hollywood yapımcısı rolü için görüşüldüğünü düşündürüyor.

Her şeyin normal bir şekilde ilerlediği bir senaryoda filmin prodüksiyonuna bu sonbaharda başlanması planlanıyor ancak ABD’nin geri kalanında olduğu gibi Los Angeles’ta da korona virüs salgını bir türlü kontrol altına alınamadığı bu plan şimdilik pek hayata geçebilecek gibi gözükmüyor. Anderson’ın büyüdüğü yer olan San Fernando Vadisi, daha önce yönetmenin üç filmine (Boogie Nights, Magnolia, Punch-Drunk Love) ev sahipliği yapmıştı.

Yakın zamanda daha çok detaya kavuşacağımız filmi ne yazık ki bir süre daha izleyemeyeceğiz gibi gözüküyor.