damien chazelle’in iphone’la çektiği kısa filmi yayında

damien chazelle’in iphone’la çektiği kısa filmi yayında


dikey sinema


La La Land ile müzikal dünyasının girişine masa sandalye atan ve En İyi Yönetmen Oscar’ını da bu filmle cebine koyan Damien Chazelle, küçük ekrana transferinin ilk meyvesi olan Netflix yapımı The Eddy ile de fena bir iş çıkarmamıştı. Hollywood’un meşgul isimlerinden biri olan Chazelle, bu sefer de Apple için çektiği dokuz dakikalık kısa filmiyle gündemimizde.

Akıllı telefonların hayatımızı nasıl şekillendirdiğini uzun uzadıya anlatmaya gerek yok. Artık sadece “influencer’lar” değil; parkta, bahçede ya da plajda çocuğunun saçma hareketlerini kaydetmek isteyen ana babalar bile on numara kalite telefonlarla en “tatlı” kareleri yakalamanın peşinde. Tabi olay teknolojik açıdan çok üst seviyelere çıkmaya başladığı için insanların bu olaya bakış açısı da daha profesyonelleşti.

Olaya bu noktadan bakan Apple, şu andaki en iddialı modellerinden biri olan iPhone 11 Pro ile Damien Chazelle’i bir araya getirdiği özel bir projeye imza attığı. Chazelle’in eline son model telefonunu tutuşturan Apple, Oscar ödüllü yönetmenden bu telefonlar bir kısa film çekmesini istedi ve ortaya “Dikey Sinema” başlığıyla dokuz dakikalık The Stunt Double isimli isminden de anlaşılabileceği gibi aksiyonu bol bir kısa film çıktı.

İzleme alışkanlıklarımızın hızla değiştiği modern zamanlarda hemen olmasa da bir süre sonra beyaz perde kadar önemli platform olma ihtimali yüksek olan cep telefonuyla üretilen işlere son yıllarda gittikçe daha çok tanık oluyoruz. Reklam filmleri, diziler, filmler diyerek adım adım büyüyen bu yolda bakalım daha karşımıza neler çıkacak.

Malum kısa filmi izlemek isteyenleri hemen aşağı alalım.