huzurlarınızda beyoncé’nin görsel albümü: “black is king”

huzurlarınızda beyoncé’nin görsel albümü: “black is king”


beyoncé ve 1500 kostüm değiştirdiği görsel albümü


Black Lives Matter hareketinin sıcak hava ve pandemiye rağmen dur durak bilmediği günlerde Beyoncé; senaryosunu, yönetmenliğini ve prodükötürlüğünü üstlendiği ikinci müzikal albümüne sonunda yayınladı.

Black Is King, adı üstünde, Afro-Amerikan kültürünü kutlayan, yücelten bir görsel şölen. The Lion King: The Gift albümünü ve The Lion King’de Nala’yı seslendirmesini takiben, Black Is King’in konusu da Lion King’den esinlenerek Afrikalı köklerini ve ailelerinin hikayelerini anlatıyor.

İlk müzikal albümü Lemonade’in her ırktan kadınları kutsayan ve güçlendiren parçalarıyla “Time’s Up” hareketine destek olan Beyoncé’nin ikinci müzikal albümü de yine bir protestoya sanatsal, maddi ve manevi destek sağlıyor.

Yapım aşamasında birçok Afro-Amerikan sanatçı ve yönetmen ile çalışan Beyoncé’nin albümdeki kostümlerinin çoğu da yine siyahi tasarımcıların imzasını taşıyor. Burberry, Valentino, Mugler gibi, Beyoncé’nin üstünde görmeye alışkın olduğumuz lüks markalar dışında, farklı etnik kökenlerden tasarımcılara da ağırlıklı olarak yer verilmiş. Yeri gelmişken, Afro-Amerikan kökenli işletme ve girişimlere şuradan bakabilirsiniz.

Müzikal albümde bol bol güney ve orta Afrika kabilelerinin kültürleri yansıtılıyor. Kamerunlu kadınların saç şekilleri, Burkina Faso’da takılan türbanlar, Ghana ve Fildişi Sahilleri’ndeki Akan kabilelerinin dans kıyafetleri gibi gibi… Türk tasarımcı Erdem Moralıoğlu’nun Sonbahar/Kış 2019 koleksiyonundan bir elbise de “Mood 4Eva” şarkısında Queen B’nin üstünde salınıyor.

Beyoncé’nin yıllardır stilistliğini yapan Zerina Akers, Black is King’de de kostümlerden sorumlu bakan olarak Black is King’i arşa çıkarmış. Black is King’in en iyi look’larından birkaçı:

 

BURBERRY

 

VALENTINO

 

ERDEM

 

MARY KATRANTZOU

 

Loza Maléombho

 

AREA

 

MOLLY GODDARD

MUGLER