martin scorsese ve apple el ele

martin scorsese ve apple el ele


hayırlı olsun


Şu sıralar başrollerinde Leonardo DiCaprio ve Robert De Niro‘nun yer alacağı yeni filmi Killers of the Flower Moon‘un hazırlıklarıyla uğraşan veteran yönetmen Martin Scorsese, bir yandan da gelecek projeleri için anlaşmalar imzalamaya devam ediyor.

James Gray tarafından sinemaya uyarlanan The Lost City of Z’in de yazarı olan David Grann‘in aynı adlı romanından uyarlanan film, geçtiğimiz haftalarda, Apple TV+ ile dijital platforma giriş için bir anlaşma imzalamıştı. Bu anlaşmayla kankilik yolunda kolkola yürüyen Scorsese ve Apple yeni bir anlaşma imzaladığını duyurdu. Bu anlaşma kapsamında Martin Scorsese, Apple için üreteceği film ve dizi projelerinde yönetmen ya da yapımcı olarak yer alacak. Scorsese’nin filmleri vizyona girdikten sonra ilk olarak Apple TV+’ta izleyici ile buluşacak.

Leonardo DiCaprio’nun ardından, Martin Scorsese’nin sahibi olduğu yapım şirketi Sikelia Productions’la da bir anlaşma imzalayan Apple, arka arkaya yayınladığı projelerinin devamının geleceğini hem de öyle boş işlerin gelmeyeceği konusunda dosta düşmana korku salmış durumda.

Senaryosunu Forrest GumpThe InsiderThe Curious Case of Benjamin Button ve Munich gibi filmlerin arkasındaki isim olan Oscar ödüllü senarist Eric Roth’un yazacağı Killers of the Flower Moon, 1920-1925 yılları arasında, Osage yerlilerinin yaşadıkları yerde petrol bulunmasının ardından sistematik bir biçimde katledilmesinin gerçek hikayesini konu alıyor. Olayı araştıran birçok araştırmacının öldürülmesi üzerine sürece dahil olan FBI’ın o zamana kadarki en önemli ve en büyük davası olan The Osage Murders, ABD tarihinin en ölümcül komplolarından bir tanesi olarak adım adım gün yüzüne çıkacaktır.