paul thomas anderson, yeni filminin çekimlerine başladı

paul thomas anderson, yeni filminin çekimlerine başladı


soggy bottom diyorlar


There Will Be Blood, Boogie Nights ve Magnolia gibi unutulmaz filmlerin arkasındaki isim olan ve son olarak 2017 yapımı Phantom Thread ile haklı bir Oscar kazanan Paul Thomas Anderson, 70’li yılların Los Angeles’ında geçeceği konuşulan yeni filminin çekimlerine başladı.

PTA’in yeni filmi hakkında ilk detaylar geçtiğimiz aylarda ortaya çıkmış ve yönetmenin filmin çekimlerine 2020’nin ilk aylarında başlayacağı açıklanmıştı. Korona virüs hayatımıza girene kadar hazırlıkları son sürat devam eden proje, diğer tüm sanatsal etkinlikler gibi uzun bir mola vermek zorunda kalmıştı. Bir süredir çekimleri ha başladı ha başlayacak diye konuşulan filmden ilk set görüntüleri sosyal medyada paylaşıldı. Paylaşılan bu görüntülerle filmin başrolünde Bradley Cooper’ın yer aldığı da doğrulanmış oldu.

1970’li yıllarda geçecek bu yeni filmin merkezinde oyunculuk konusunda yetenekli bir lise öğrencisi yer alacak. Bu genç karakterimizin etrafındaki karakterlerle zenginleşecek film, bir “coming of age” filmi mi olacak yoksa başka bir temayla mı ilerleyecek zamanla öğreneceğiz. Filmin yayın hakları içi daha önce de çalıştığı Focus Features ile anlaşan PTA, karantina sürecinde filmini Focus Features’tan MGM’e taşıdığı da gelen bilgiler arasında. Ayrıca sette yer alan araçların ve malzemelerin üzerinde yer alan yazılarda filmin en azından şu an için isminin Soggy Bottom olduğun da paylaşılan bilgiler arasında ama bunun sadece geçici bir isim olabileceğini de unutmayalım.

Her şeyin normal bir şekilde ilerlediği bir senaryoda filmin prodüksiyonuna bu sonbaharda başlanması planlanıyor ancak ABD’nin geri kalanında olduğu gibi Los Angeles’ta da korona virüs salgını bir türlü kontrol altına alınamadığı bu plan şimdilik pek hayata geçebilecek gibi gözükmüyor. Daha önce yönetmenin üç filmine (Boogie Nights, Magnolia, Punch-Drunk Love) ev sahipliği yapan San Fernandino Vadisi’nde çekimleri devam eden filmden umarız yakın zamanda daha detaylı haber alırız.